Összességében pozitívra értékelte a videobírót Kulcsár Katalin

A használata ugyanakkor nem volt zökkenőmentes.


Kulcsár Katalin játékvezető szerint a használata nem volt zökkenőmentes, de a megítélése összességében pozitív volt a videobírós rendszernek a vasárnap zárult női labdarúgó-világbajnokságon.
 
"A játékvezetők számára a videóbíró bevezetése jelentette a legnagyobb kihívást, mivel csupán fél évünk volt felkészülni a használatára és élesben nem gyakorolhattunk bajnokságokban" - mondta Kulcsár Katalin, aki arra utalt, hogy amíg a férfi pontvadászatokban egyre több helyen alkalmazzák a rendszert, addig a női futballban ez a vb-n debütált.
A három mérkőzésen tevékenyen közreműködő, további kettőn negyedik játáékvezetőként dolgozó Kulcsár elmondta, egy ízben maga is használta videobírót, de az megerősítette a pályán hozott ítéletét az amerikai-spanyol nyolcaddöntőn.
 
A videobíróval összességében elégedett volt Kulcsár Katalin.
Fotó: Charlotte Wilson/Offside/Offside via Getty Images
 
"A vb előtt aláírtam volna ezt a teljesítményt, főleg hogy a kieséses szakaszban is szerepet kaptunk Török Katalinnal, aki az egyik asszisztensem volt.
Ráadásul nagyobb hiba nélkül vezettük a meccseket" - mondta Kulcsár, aki második vb-jén fújta a sípot.
Elárulta, a bírókat két nappal a találkozók előtt jelölték ki, egy nappal előtte utaztak a helyszínre, majd másnap vissza a párizsi főhadiszállásra, ahol állandó edzésekkel készültek a feladatokra.
Megjegyezte, a bíróküldés bejelentése után videoelemzést kaptak a két csapat taktikájáról, ami nagyban segíti a munkájukat, mert így például egy szögletnél jó eséllyel tudják, hogy hova érkezhet a labda.
 
Kulcsár egyedül az amerikai-spanyol nyolcaddöntőn használta a VAR-rendszert.
Fotó: Quality Sport Images/Getty Images
 
A női labdarúgással kapcsolatban úgy fogalmazott, 15 év alatt nagyot fejlődött a színvonal, a győztes amerikai csapatról pedig azt mondta, fizikálisan kiemelkedett a mezőnyből.
 

Videók