Felfüggesztette működését a kínai bajnokság címvédője

A legrosszabb esetben megszűnik az 1958-ban alapított klub.


Azonnali hatállyal felfüggesztette működését a kínai labdarúgó-bajnokságban címvédő Csiangszu FC csapata.

A klub közösségi oldalán történt vasárnapi bejelentés szerint a Szuning-cégcsoportnak rajta kívülálló okok miatt kialakult anyagi problémák miatt kell felfüggesztenie valamennyi csapata működtetését.
Mivel a klub képes megfelelni a kínai Szuperliga és az ázsiai Bajnokok Ligája regisztrációs szabályainak, jelen állás szerint a következő idényben egyik sorozatban sem indulhat.

A közlemény szerint fél évvel ezelőtt elkezdtek új tulajdonost keresni csapataiknak - mert az egész szezonban csak késve tudtak fizetést adni a játékosaiknak -, ám egyelőre nem jártak sikerrel.

A helyi sajtó szerint a tárgyalások jelenleg is zajlanak, de amennyiben az ajánlat nem lesz megfelelő és állami támogatás sem érkezik, akkor a Szuning-csoport hajlandó lesz átruházni a klubot arra, aki ingyen átvállalja az adósságot.

Legvégső esetben a klub megszűnik.

Az 1958-ban alapított csapatot 2015-ben vásárolta meg a Szuning-csoport. A kínai élvonal következő idénye egy hónap múlva rajtol.

A Szuning-cégcsoport az olasz bajnokságban listavezető Internazionale többségi tulajdonosa, de olasz sajtóértesülések szerint hamarosan megválik 68 százalékos tulajdonrészétől.

Borítókép: fc.suning.com

Videók