Cristiano Ronaldo csillagos ötöse

A portugál klasszis 2015-ben megnevezett 5 labdarúgót, akik a jövő sztárjai lehetnek.


Az ötszörös aranylabdás labdarúgó 2015-ben megnevezett öt tehetséges játékost, akikben a jövő nagy sztárjait látta. Ronaldo 5 évvel ezelőtt úgy gondolta, hogy Hazard, Neymar, Paul Pogba, Memphis Depay és Martin Odegaard fogja uralni a labdarúgást.

"Rengeteg tehetséges játékos van, akikben nagy a potenciál, mint például Odegaard" - mondta öt évvel ezelőtt Ronaldo. "Fiatal, hiszen még csak 16 éves, de már most látszik, hogy nagyon jó játékos."

"Hazard, és a Manchester United hetese, Depay szintén jó játékos. Pogba ... és talán Neymar."

Lássuk mi történt azóta ezekkel a labdarúgókkal:

Neymar (PSG)

Ronaldo dicséretének idején Neymarnak nagy sikerekben volt része, hiszen a Barcelonával megnyerte a spanyol bajnokságot és a Bajnokok Ligáját is. A brazilok sztárja 2017-ben világrekordot jelentő 222 millió euróért szerződött a francia PSG-be, ahol három bajnoki címet nyert.


(Kép: Aurelien Meunier - PSG/PSG via Getty Images)

Eden Hazard (Real Madrid)

Neymarhoz hasonlóan Hazard is ragyogó szezont zárt a Chelsea-vel 2015-ben. A belga játékos oszlopos tagja volt a londoni együttesnek, 14 góljával pedig erősen hozzájárult a kékek bajnoki címéhez. Ráadásul rengeteg egyéni elismerést is szerzett. A 29 éves labdarúgó tavaly nyáron szerződött a Chelsea-től a spanyol fővárosba, ám sérülései miatt mindössze 15 mérkőzésen szerepelt a világjárvány terjedésekor márciusban felfüggesztett idényben.


(Kép: Silvestre Szpylma/Quality Sport Images/Getty Images)

Paul Pogba (Manchester United)


Pogba a Juventusban nyújtott teljesítményével érte el Ronaldo elismerését. A francia játékos visszatért a Manchester Unitedhez, bár sérülései és műtétje miatt csupán epizódszerephez jutott eddig a szezonban. 2018-ban viszont világbajnoki címet szerzett a francia válogatottal.


(Kép: Ian MacNicol/Getty Images)

Memphis Depay (Lyon)


Az említett játékosokkal ellentétben Depay kezdetben nem tudta hozni azt a teljesítményt, amit elvártak tőle. Hiába kapta meg Cristiano Ronaldo mágikus 7-es mezét a Manchester Unitednél, nem tudta megismételni a PSV-nél mutatott formáját. Ezért Franciaországba igazolt a MU-nál megbukott holland labdarúgó. Depay azonban a Lyonnál újra megtalálta a góllövő cipőjét.


(Kép: Tim Clayton/Corbis via Getty Images)

Martin Odegaard (Real Madrid - kölcsönben a Real Sociedadnál)

A szupertehetségnek tartott Odegaard 15 évesen debütált a norvég válogatottban, ezzel ő lett a legfiatalabb játékos, aki valaha pályára lépett Eb-selejtezőn. Nem csoda, hogy a Real Madrid lecsapott a fiatal játékosra, azonban nem kapott túl sok lehetőséget, ezért rendszeresen kölcsönadták. Odegaard jelenleg a Real Sociedadban szerepel, ráadásul nem is akárhogyan, a baszk csapat egyik legjobbja volt eddig.


(Kép: Eric Alonso/MB Media/Getty Images)

Forrás: sportbible

Kép: Angel Martinez/Real Madrid via Getty Images

Videók