Frenkie de Jong kihagyja az Eb-t

Nem épült fel bokasérüléséből a Barcelona sztárja.


Az elmúlt hetekben több helyen arról lehetett olvasni, hogy a bokasérüléséből lábadozó Frenkie de Jong mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy ott legyen a németországi Európa-bajnokságon a holland válogatottal, még egy esetleges komolyabb sérülést is kockáztatna.

De Jong még április 21-én sérült meg a Real Madrid elleni El Clásicón, azóta pedig egy percet sem játszott.

Ronald Koeman ennek ellenére nevezte a holland válogatott Eb-keretébe, azzal a reménnyel, hogy a középpályás felépül a torna kezdetéig.

Hétfő este azonban minden álom szertefoszlott, az Oranje közleményben tudatta, hogy Frenkie de Jong „elvesztette a harcot az idő ellen” és emiatt nem utazhat a kontinenstornára.

„Csalódott és szomorú vagyok, hogy nem lehetek ott az Eb-n. Rengeteget dolgoztunk az elmúlt hetekben, de sajnos egy kicsit több idő kell a bokámnak.” – írta de Jong közösségi oldalán.

„Álom és hatalmas megtiszteltetés az országodat képviselni egy ilyen tornán, de nekem most az a feladat jutott, hogy az egész nemzettel együtt a pályán kívülről szurkoljak.”

A hollandok szövetségi kapitánya a Barcelonát is hibáztatta de Jong sérülésének menedzselése miatt.

„Sokat gondolkodtunk, hogy három hét alatt lehet-e olyan állapotban a bokája, amivel játszhat, de nem kockáztatunk. A katalánok korábban megtették, aminek pedig most mi isszuk meg a levét.” – mondta az NOS-nek.

Frenkie de Jong 54 mérkőzésen szerepelt a holland válogatottban, helyére pedig sajtóinformációk szerint a Chelsea-től a Dortmundban kölcsönben futballozó Ian Maatsen kerülhet be.

Hollandia vasárnap a lengyelek ellen kezdi meg Eb-szereplését a D csoportban, ahol később Franciaországgal és Ausztriával is összecsap.

(Borítókép: X)

Videók