A Newcastle után újabb angol klub jelentkezett be Szoboszlaiért

A Liverpool keresi a 45 millió fontos Mount alternatíváját.


A Liverpool szemmel tartja az RB Leipzig középpályását, Szoboszlai Dominikot. A 22 éves magyar a német klub kulcsjátékosa, mióta csatlakozott hozzájuk, és teljesítménye felkeltette a Premier League-ben szereplő csapatok figyelmét.

Daniel Nielson újságíró szerint a Liverpool szeretne lépni a magyar középpályásért, aki Mason Mount alternatívája lehetne. Szoboszlai valószínűleg 45 millió font körüli összegbe kerülne a bónuszok nélkül, és a Liverpoolnak minden bizonnyal megvannak az anyagi lehetőségei az üzlet lebonyolítására.

A magyar játékos támadó középpályásként játszik, és a Liverpool középpályájára nagyon fontos kreativitást és gólokat hozhatna. A szezonban kilenc gólt és 13 asszisztot jegyez minden sorozatot figyelembe véve. A 22 éves játékos még elég fiatal, és valószínűleg edzéssel és tapasztalattal tovább fog fejlődni. A Premier League-be való költözés felgyorsítaná a fejlődését, és a munka egy olyan világklasszis menedzserrel, mint Jürgen Klopp, segítené ezt.

A jelek szerint a középpályás nyitott a liverpooli átigazolásra, de nem valószínű, hogy erőltetni fogja a távozást az RB Leipzigtől. Azt még nem tudni, hogy a Premier League óriásai meg tudnak-e egyezni a német klubbal. A Liverpool már korábban is üzletelt a Lipcsével, amikor Naby Keitát és Ibrahima Konate-t szerződtette. A két klub viszonylag jó viszonyban van egymással, és egyelőre nem tudni, hogy a Liverpool meg tudja-e győzni őket arról, hogy a szezon végén eladják a 22 éves játékost.

Borítókép: Sven Hoppe/picture alliance via Getty Images

Videók