3 biztos távozóra derült fény!

A Chelsea Conor Gallagher, Trevoh Chalobah és Armando Broja szolgálatait is megköszöni a nyáron, mert szeretne a Financiális Fair Play-előírásoknak megfelelni, amihez ezen 3 játékos eladása biztosítaná a legtöbb „tiszta hasznot”.


A Football Insider munkatársa Pete O'Rourke számolt be arról, hogy a londoniak ettől a triótól kívánnak megválni, ugyanis az előző 3 átigazolási ablakban elköltött pénzösszeghez társítani kellene eladási összegeket is. Az újságíró tudomása alapján Gallagher és a fővárosi klub között nem haladnak semerre a szerződéshosszabbításról folytatott tárgyalások, márpedig 2025 nyarán lejár a kontraktusa a középpályásnak, s nem szeretnék megvárni, amíg ingyen tud távozni.

"A saját nevelésű játékosok mennek majd először, igazán tiszta profitot kizárólag ők termelnek. Gallagher nem írt alá hosszabbítást, ráadásul őt több helyről is figyelik, sokan szeretnék magukhoz csábítani, lesz opciója bőven. És bár azt mondja, szeretne a Chelsea-nél maradni, nem közelednek az álláspontok a tárgyalások során."

O’Rourke a másik két említett futballistáról is szólt:

"Trevoh Chalobah mostanság megint játszogat, de máshol sokkal inkább számítanának rá, és a klub sem gördít akadályt távozása elé. Armando Broja szintén a távozók közé sorolható, a Fulhames kölcsönjátéka besült ugyan, de ettől még szerintem menni fog. Hármójukat kategorizálom a tuti távozók rubrikájába!”

A szigetországi beszámolók alapján július elsejéig kellene 100 millió fontot termelnie játékoseladásból a kékeknek. Ebben a szellemiségben árulják Ian Maatsen, Romelu Lukaku, és Lewis Hall trióját is, akiknek egytől-egyig szerepel kivásárlási ár is a szerződésükben.

(Fotó: Facebook/Chelsea Football Club)
 

Videók