Vasárnap feljutott, ma már BL-győztest igazolna a Southampton

A Szentek korábbi játékosukat csábítanák vissza.


A Southampton vasárnap kora este legyőzte a Leeds Unitedet az Angol-másodosztály, másnéven Championship-rájátszásának döntőjében és visszajutott a Premier League-be.

A találkozó egyetlen gólját Adam Armstrong szerezte.

A győzelemmel egy átigazolás már biztossá vált, a Manchester City-től kölcsönben Russel Martin együttesében futballozó Taylor Harwood-Bellis biztosan a Southamptonnál folytatja, hiszen a feljutás miatt aktiválódott 20 millió eurós kivásárlási záradéka.

A fiatal angol belső védő Gavin Bazunu, Sam Edozie és Shea Charles után az elmúlt időszakban már a negyedik olyan játékos, aki a City után a Southamptonban is megfordul.

Ezt követően meglepő hírek csapták fel fejüket hétfőn, a ’The Daily Echo’ értesülése szerint Adam Lallanával folytat tárgyalásokat a klub.

A 36 éves középpályás végig járta a Soton elhíresült akadémiáját, játszott a csapattal többek között a League One, a Championship és a Premier League-ben is.

256 mérkőzésen 60 gólt szerzett Szentek színeiben, majd 2014-ben a Liverpoolhoz igazolt, ahol bajnokságot, BL-t, Európai szuperkupát és klubvilágbajnokságot is nyert.

A Pool után a Brightont erősítette, idén 30 találkozón játszott - abból 25-öt a bajnokságban - de június végén lejáró szerződését nem hosszabbítja meg a csapattal.

Lallana a helyszínen tekintette meg a vasárnapi finálét és szurkolt korábbi – és hírek szerint új – klubjának.

Az angol 10 év távollét után visszatérhet nevelőegyesületéhez, de időt kért, mielőtt meghozza döntését következő klubját illetően.

A Soton edzője, Russell Martin a lefújás után nyilatkozott:

„Kötelező bizonyítanunk a Premier League-ben jövőre.” – mondta.

„A játékstílusunkban én és a játékosok is hisznek, nem fogunk megváltozni.” – vallotta Martin.

„Úgy kell megragadnunk a lehetőséget, hogy feladnánk azt, akik vagyunk.” – fejezte be.

(Borítókép: sportbible.com)

Videók