Kiakadtak a szurkolók: pénz van, de ízlés nincs?

A Newcastle United Szaúd-Arábia színeit fogja viselni a következő szezonban.


Kiszivárgott képek jelentek meg az interneten, amelyek arra utalnak, hogy a Newcastle United Szaúd-Arábia zöld-fehér színeit fogja viselni majd a következő szezonban.

Mint ismert a Newcastle United csapatát egy szaúdi-arábiai hátterű konzorcium vásárolta meg. Az egyesület bejelentése szerint a konzorcium a 430 milliárd dolláros szaúdi állami befektetési alapból (PIF), valamint a PCP Capital Partners és az RB Sports and Media nevű cégekből áll. Jaszir al-Rumjjan, a PIF vezetője, a Newcastle United új elnöke azt mondta, az ügylet hosszú távú befektetést jelent számukra, hogy kihasználják a klubban rejlő lehetőségeket és tovább építsék az egyesület örökségét.

A Newcastle azóta körülbelül 90 millió fontot költött játékosokra a januári időszakban, és további jelentős szerződtetések várhatók az elkövetkező hónapokban, bár Eddie Howe szerint vannak korlátok a Financial Fair Play miatt, amiknek meg kell felelni.

Amint az alábbi képeken is látható, Newcastle címerét zöldre festették. A Castore készletszállítók által tervezett ing nyakán és ujjain zöld díszítéssel, valamint zöld Castore-jelvény található. A bejelentett idegenbeli készlet már most sok kritikát kiváltott. Sok szurkoló nem érti, ha ennyi pénz van a klubnál, akkor miért nem tudják legalább ízlésesen eladni a zöld-fehér színt.

Borítókép és fotók: sportbible.com

Videók