„Azért igazoltam a Citybe, hogy legendává váljak"

Az egykori középpályás a Barcelonát hagyta el az angol klubért.


Yaya Touré nyolc évet töltött a Manchester Citynél. Nemrég elárulta, miért hagyta el a Barcelonát az angol klubért.

Yaya Touré a 2019-es szezont követően akasztotta szögre a stoplisát, majd az ukrán Olimpik Donetsk csapatában kezdte el edzői karrierjét. Ezután csatlakozott az Akhmat Groznijhoz, ahol segédedzőként dolgozott, de tavaly nyár óta a Tottenhamnél segédkezik.

A középpályás pályafutása során játszott az Olympiakoszban, a Barcelonában és a Monacóban is, de legtöbben a Manchester Citynél eltöltött nyolc éve miatt emlékeznek rá. Touré nemrég elárulta, miért döntött anno az angol klub mellett.

„Valami egyedit akartam véghez vinni. Legenda akartam lenni. Az volt a terv, hogy elmegyek egy klubba, ahol nagy hatást érek el, és egyszer talán legendává válok"
– mondta a Sky Sportsnak, majd hozzátette a klub életében a 2011-es FA Kupa megnyerése hozott igazi változást.

„A United elleni gól egy nagyon fontos derbin született, de igazi változást hozott, amikor megnyertük a trófeát, mert utána minden megváltozott. Ha emlékszel ezek után, a következő években a játékosok kezdtek úgy igazolni hozzánk, mintha a Barcelonához csatlakoztak volna, mert tudták, hogy itt valami történik, valami megváltozik. A szurkolók és a játékosok elkezdtek hinni” – fejtette ki.

Borítókép: Marc Atkins/Offside/Getty Images
 

Videók