"A világon jelenleg nincs jobb játékos, mint Bruno Fernandes"

Ezzel talán lehet vitatkozni.


Ez a mondat egy hatalmas elismerés, főleg úgy, hogy ezt egy olyan legenda mondja, mint Dirk Kuyt, aki a rivális Liverpool csapatában játszott évekig.

A Manchester United középpályása, Bruno Fernandes nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a klub ilyen jól teljesít az elmúlt időben. Csütörtök este a Real Sociedad ellen 4–0-ra megnyert meccsen kétszer is betalált. Amikor honfitársáról, Donny van de Beekről kérdezték a visszavonult holland játékost, így fogalmazott.

"Szerintem Donny nagyon szerencsétlen volt, mert jelenleg nincs jobb játékos a posztján Bruno Fernandesnél. Azt hiszem, Donny van de Beek megmutatta a Bajnokok Ligájában, hogy milyen jó játékos, így eljön az ő ideje is."


Fotó: Carl Recine -Pool/Getty Images/Bongarts/Getty Images

A 26 éves játékost az Old Trafford legendájával, Eric Cantonával hasonlították össze a klubra gyakorolt hatása miatt. De a Newcastle menedzsere, Steve Bruce, aki sikeres időszakot töltött egy csapatban Cantonával, úgy véli, hogy Fernandesnek még címeket kell nyernie.

"Fontos, hogy egy játékos érája alatt, mennyi és milyen címeket nyer a klub, hiszen az alapján ítélik őt meg. Számunkra Eric volt a katalizátor a dolgok megnyerésére. Ahogy Fernandes az elmúlt 12 hónapban játszott, kissé olyan érzés, mint amikor Eric futballozott. Eric imádott mindent, ami a világ vitathatatlanul legnagyobb és legjobb klubjának játékával járt. Fernandes fantasztikusan teljesít, ez az ő színpada. Most úgy kell sikeresnek lenniük, ahogy azt Eric tette a csapattal. Ha erre képes lesz Bruno, akkor össze lehet hasonlítani őt Cantonával."

Sport365.hu - Repül az idő, na meg Cantona lába - 25 éves a híres kung-fu-rúgás

Napra pontosan húsz évvel ezelőtt, 1995 január 25-én zajlott le az angol labdarúgás elmúlt évtizedeinek legnagyobb botránya. A Manchester United excentrikus francia zsenije, Eric Cantona ezen a napon szállt be egy precízen kivitelezett kung-fu rúgással a Crystal Palace szurkolójába. 1995 januárjában a Crystal Palace elleni bajnokinak komoly tétje volt.

Forrás: sportbible.com
Borítókép: sportbible.com

Videók