124 embert bocsátott el az Angol Labdarúgó Szövetség

A megszorító intézkedésre a koronavírus-járvány utóhatásai miatt került sor.


Az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) hétfőn bejelentette, 124 fővel csökkenti dolgozói létszámát a koronavírus-járvány utóhatásai miatt.

A szervezet honlapján megjelent közleményben Mark Bullingham vezérigazgató elmondta, az FA mintegy 300 millió fontos (117 milliárd forintos) veszteséget kell, hogy elkönyveljen a pandémia miatt, így 82 embertől megválnak, 42 meghirdetett pozíciót pedig mégsem töltenek be.

"Nonprofit szervezetként érzékenyen érint minket a kieső bevétel, így megszorító intézkedésekre kényszerülünk" - jelentette ki Bullingham, aki szerint a hiányzó pénzt pótolni sem tudják, ezért van szükség a spórolásra.

A sportvezető kiemelte, a Wembley Stadionban elmaradó koncertekből, az angol válogatott mérkőzéseiből, valamint a szponzori eseményekből származó bevételek kiesése érintette leginkább a szervezetet.

Az angol bajnokság első- és másodosztályának, valamint az FA Kupának a küzdelmei júniusban folytatódtak, de a találkozók - így a Wembleyben esedékes kupaelődöntők, illetve döntő is - zárt kapusak.

Kép: Marlene Awaad/Bloomberg via Getty Images

Videók