Vb 2014: Navas Costa Rica Zeusza - helyi sajtóvisszhang a történelmi eredmény után

A Costa Rica-i sajtó ujjongva kommentálta, hogy a válogatott 11-esekkel 5-3-ra legyőzte a görögöket a vasárnapi világbajnoki nyolcaddöntőben, ezzel története során először bejutott a legjobb nyolc közé.


 "Mi vagyunk a titánok! Felszálltunk az Olümposzra, és Keylor Navas kapus a mi Zeuszunk" - örvendezett a La Nacion című napilap, hozzátéve: ma senki sem alszik az országban.

A hollandok elleni negyeddöntőre utalva az újság emlékeztetett arra, hogy Arjen Robben, Klaas-Jan Huntelaar és Louis van Gaal szövetségi kapitány tudja, milyen kikapni Costa Ricától. A 2001-es argentínai U20-as vb-n ugyanis a közép-amerikaiak 3-1-re legyőzték a hollandokat, és annak a vereségnek az említett két játékos, illetve az edző is részese volt.

Más kérdés, hogy a Costa Rica-iaknál senki sincs jelen Brazíliában abból a csapatból.

Az Al Dia napilap szerint olyan, mintha a lakosság csak álmodná a továbbjutást: "Valaki csípjen belénk, ott vagyunk a világ legjobb nyolc futballnemzete között!"

A lap kifejtette, hogy az ausztrál játékvezető inkább a görögöknek kedvezett, amitől a világ összes Costa Rica-ija kétségbe esett. A hosszabbítás aztán az ország történetének leghosszabb 30 perce volt, de a játékosoknak acélból voltak az idegeik - fogalmazott az újság.

Luis Guillermo Solis köztársasági elnök sem maradt ki az örömünnepből, és a Twitter csevegőoldalon közölte: "Továbbjutottunk! Megcsináltuk! Óriások a fiúk!"

 

Videók