Vb 2014: Enner Valencia duplájával győzött Ecuador

Ecuador 2-1-re legyőzte Hondurast a brazíliai labdarúgó-világbajnokság E csoportjának második fordulós mérkőzésén, így a franciák matematikailag még nem nyolcaddöntősök.
Nagy küzdelem, de kevés tervszerűség jellemezte az első félidőt. Az ecuadoriak voltak kezdeményezőbbek, többet tettek a gólszerzésért, ennek ellenére egy védelmi hibát kihasználva a hondurasiak jutottak vezetéshez. Előnyükre azonban nem tudtak "ráülni", három perccel később ugyanis már érkezett is az egyenlítés.

A fordulást követően is csapkodó maradt a játék, többnyire a mezőnyben zajlottak az események, de viszonylag nagy volt az iram. Az ecuadoriak továbbra is gyakrabban jutottak el ellenfelük kapujáig, ennek eredményeként született meg vezető - s mint később kiderült, győzelmet érő - góljuk.

A harmadik fordulóban, amelyben Honduras Svájccal, Ecuador pedig Franciaországgal mérkőzik, olyan eredmények is születhetnek, hogy három hatpontos csapat lesz, s olyan is hogy három hárompontos, így még Honduras sem esett ki.

A legjobb esélye a nyolcaddöntős szereplésre mégis a franciáknak van, akiknek hat pontjuk mellett nagyon jó a gólkülönbségük is.

A hondurasiak 1982 óta először szereztek gólt világbajnokságon. Carlo Costly találatát megelőzően - amellyel vezettek az ecuadoriak ellen - 1982. június 21-én voltak eredményesek, amikor 1-1-et játszottak az északírekkel.

LABDARÚGÁS
Világbajnokság, E csoport, 2. forduló:
Honduras - Ecuador 1-2 (1-1)
Curitiba, Baixada Aréna, 38 ezer néző, v.: Benjamin Williams (ausztrál)
Gólszerzők:
Costly 31., ill. E. Valencia 34., 65.
Sárga lap: Bernárdez 7., Bengtson 45., ill. A. Valencia 57., E. Valencia 73., Montero 81.
Honduras: Noel Valladares - Brayan Beckeles, Víctor Bernárdez, Maynor Figueroa, Emilio Izaguirre (Juan Carlos García, a szünetben) - Óscar Boniek García (Marvin Chávez 83.), Luis Garrido (Mario Martínez 71.), Roger Espinoza, Jorge Claros - Carlo Costly, Jerry Bengtson.
Ecuador: Alexander Domínguez - Juan Carlos Paredes, Jorge Guagua, Frickson Erazo, Walter Ayoví - Antonio Valencia, Oswaldo Minda (Carlos Gruezo 83.), Cristian Noboa, Jefferson Montero (Gabriel Achilier 90.) - Enner Valencia, Felipe Caicedo (Édison Méndez 82.).

Videók