Utálat: kegyetlenül készülnek Uruguayban Ronaldo ellen

Hihetetlen előjelek!


 

Szombaton elkezdődnek a nyolcaddöntők az oroszországi világbajnokságon. Délután Argentína és Franciaország méri össze tudását, este pedig Uruguay és Portugália küzd meg a nyolc közé jutásért. A dél-amerikai országban óriási várakozás előzi meg a luzitánok elleni összecsapást, mindezt érdekes köntösbe öltöztették.

Uruguayban hatalmas a várakozás az összecsapás előtt, bizakodóak is egyben, mert a portugál válogatottat verhető csapatnak ítélik. Az ellenfél legnagyobb sztárjának, Cristiano Ronaldónak a tudását nem kérdőjelezik meg, az uruguayi El Paísban egészen váratlan kijelentéseket tettek vele kapcsolatban.
 
„Még soha nem volt olyan labdarúgó, aki annyira összetetten képviselt volna mindent, amit egy uruguayi gyűlölhet egy emberi lényben. Ő Cristiano Ronaldo” – indítja mondandóját az El País újságírója az Uruguay-Portugália nyolcaddöntő mérkőzés beharangozójában.
 
„Cristiano Ronaldo öntelt, arrogáns, nárcisztikus, rengeteg büntetés alól mentették fel csupán azért, mert az, aki. (például a spanyolországi adóügyek) Mi uruguayiak gyűlölünk mindent, amit ő képvisel. Kiemelkedő atléta, olyan tehetség, amilyet talán még nem is láttunk a labdarúgás történetében, egy olyan példakép, aki erőt adhat nagy célok eléréséhez, ráadásul mindezt évek óta műveli. Mi ezért is gyűlöljük őt. Megveszekedetten gyűlöljük azért, hogy kénytelenek vagyunk csodálni”– olvasható a cikkben, amely még ennél is tovább megy.
 

Nem Uruguayról és Argentínáról készítették a minta szomszédok szobrát. Már évszázados az utálat a két ország között, de egy argentin inkább barátnak számít, mint a portugál támadó.
„Semmit sem szeretünk Cristiano Ronaldóban. Inkább egy argentint nézünk mosolyogni minden egyes Real Madrid-Barcelona összecsapás végén, már Suárez érkezése előtt is” – utalva Messire.
Azért a csodálatra szánt szép gondolatokat az újságíró.

 

„Ami a legjobban dühít minket az, hogy Cristiano Ronaldo még mindig remek. A legjobb labdarúgó, akit valaha láthattunk, azt gondolhatnánk, hogy már ideje lenne kiégnie, a pályafutásának annyi, erre azt látjuk, hogy egyre jobb. Hazugság, hogy az igazi Ronaldo brazil (Ronaldo Luis Nazário de Lima, egykori zseniális brazil csatár). Ez a Ronaldo, ez a rekordokat döntögető gép, aki dollármilliókat zsebel be Madeirából érkezett, hogy teljesen beleégjen a retinánkba. Hát ezért gyűlöljük. Persze ezért is imádjuk. És pontosan mindezekért tudjuk, hogy egy hatalmas veszély ellenünk, nem állhatjuk még a gondolatát sem annak, hogy egy világ láthatja, amint éppen kiejt minket a világbajnokságról, egy uruguayiakkal teli nézőtér előtt. Hát ezért kell nyernünk” – zárta gondolatait a hazafi uruguayi, már-már catullusi érzelmi viharokat átélve.

Videók