Uruguay továbbjuthat, Luis Suárez jubilálhat

Ehhez, először kellene legyőznie ellenfelét.


Amennyiben legyőzi Szaúd-Arábia csapatát, szinte biztosan nyolcaddöntőbe jut az uruguayi válogatott az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon. A dél-amerikai együttes az A csoport első fordulójában a hajrában szerzett góllal győzte le Egyiptomot múlt pénteken, s ha szerdán ismét nyer, már a legjobb 16 között érezheti magát.

 
Az előző vb-n nyolcaddöntős dél-amerikai együttes hátvédje, Carlos Sánchez azt mondta, mindegy, kivel játszanak, nem becsülnek le senkit.
 
„Csak az előttünk álló feladatra koncentrálunk, teljesen mindegy, ki az ellenfél, egy pillanatnyi kihagyás sem fér bele egy világbajnokságon” – fogalmazott.
 
A szaúdi középpályás, Taiszir al-Dzsasszim szerint együttese nagyon motivált, hogy megmutassa a világnak: az oroszok elleni nyitómeccs (0-5) csak egy kisiklás volt.
 

null

null

„Nem kétséges, hogy nagyon nehéz találkozó vár ránk, az uruguayiaknak sok nemzetközileg elismert játékosa van. Mi azonban eltökéltek vagyunk, hogy megváltoztatjuk a rólunk kialakult képet, és örömet okozunk a szurkolóinknak, akik kitartottak mellettünk” – nyilatkozta Al-Dzsasszim.
 
Az ázsiai együttes egyébként bízhat a múltban, korábban ugyanis még soha nem kapott ki Uruguay legjobbjaitól: egy szaúdi győzelem mellett egy döntetlen született a két csapat eddigi találkozóin. Legutóbb 2014-ben, felkészülési mérkőzésen találkoztak egymással, akkor 1-1 lett a végeredmény. Érdekesség, hogy Luis Suárez azon a meccsen játszott először azt követően, hogy a 2014-es vb-n megharapta Giorgio Chiellinit.
 
A Barcelona támadója egyébként a szerdai mérkőzésen jubilálhat: amennyiben pályára lép, az lesz a századik válogatott összecsapása.
 

Videók