Szerkesztő: Bíró Ádám
2018. 08. 16. 23:17

A csúfos vb-szereplés után sem áll meg az élet.

Sami Khedira világbajnok német labdarúgó az oroszországi vb fiaskója, valamint az őt ért kritikák ellenére a válogatottban is szívesen folytatná a karrierjét.
 
A 31 éves középpályás csütörtökön a közösségi oldalán hozta nyilvánosságra, hogy minden aktív játékosnak tiszteletben kell tartania a szövetséget és a válogatottat, és ha számítanak rá, akkor kötelessége elfogadni a meghívást, valamint legjobb tudása szerint teljesíteni.
 
Hozzátette: amennyiben nála jobb játékosokat hívnak meg a válogatottba, akkor elfogadja a szövetségi kapitány döntését.
 
 

Sami Khedira (@sami_khedira6) által megosztott bejegyzés,

„Amennyiben viszont úgy véli, hogy segíthetek, akkor kötelességem eleget tenni a meghívásnak" - hangsúlyozta Khedira.
 
Az oroszországi vb-vel kapcsolatban - amelyen a német együttes címvédőként egy győzelemmel és két vereséggel csoportutolsóként búcsúzott - kifejtette: a vele és a csapattal szemben megfogalmazott kritikákat annak ellenére indokoltnak érzi, hogy ő és társai is becsülettel felkészültek a tornára.
 
„Jó szezonom volt a Juventusban, kilenc gólt szereztem, a két legrosszabb meccsemet mégis a vb-n játszottam, pedig jó erőben voltam" - közölte.
 

Khedira alapembere volt a 2014-ben vb-aranyérmes német válogatottnak, középpályás társai közül a 28 éves Toni Kroos szintén nem gondolkodik azon, hogy elköszönjön a nemzeti csapattól. Viszont a csapatból legtöbbet bírált Mesut Özil egyelőre lemondta a válogatottságot. A 29 éves középpályás - akit azért is kritizáltak, mert a török elnökkel, Recep Tayyip Erdogannal fotózkodott - július közepén azt mondta: nem lép többé pályára az együttesben, amíg rasszista és tiszteletlen megnyilvánulásokat tapasztal. 

Legfrissebb híreink


Élő eredmények