Shaqiri újra válogatott lehet, miután összeveszett a kapitánnyal

Nagyon szeretnék őt újra svájci mezben látni.


A Svájci Labdarúgó Szövetség vissza szeretné hívni a válogatottba Xherdan Shaqirit, a Bajnokok Ligájában címvédő FC Liverpool légiósát, aki maga döntött úgy, hogy nem szerepel a csapat legutóbbi két Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésén.

A svájci nemzeti együttes igazgatója, Pierluigi Tami kedden közölte, hogy személyes beszélgetés céljából Liverpoolba utaznak, ugyanis támogatásukról szeretnék biztosítani a 27 éves futballistát, és meg akarják érteni, mi a problémája a válogatottbeli szerepléssel.

Shaqiri a múlt héten közölte, hogy nem utazik el az együttessel Írországba, ahol 1-1-es döntetlent ért el a csapat, amely aztán hazai közönség előtt 4-0-ra verte Gibraltárt. Sajtóinformációk szerint a 81-szeres válogatott labdarúgónak a szövetségi kapitány Vladimir Petkoviccsal támadt nézeteltérése.

"Nincs jogunk vádaskodni, hiszen Xherdan több mint 80 alkalommal lépett már pályára a csapatban" - jelentette ki Tami, hozzátéve, hogy októberben két fontos Eb-selejtező vár a svájciakra, és azt szeretnék, ha Shaqiri pályára lépne a dánok és az írek ellen.

"Ha bármilyen probléma van, akkor azzal szembe kell néznünk, mert azt nem várhatjuk, hogy magától megoldódik" - mondta Tami.


A svájciak a D csoportban a harmadik helyen állnak egy ponttal lemaradva a második dánoktól és hárommal az élen álló írektől, de mindkét előttük álló rivális egy mérkőzéssel többet játszott már.

Fotó: TF-Images/Getty Images

Videók