Shakespeare-i fordulatok, Anglia a nyolc között!

Drámai mérkőzés volt!


 

FIFA-VILÁGBAJNOKSÁG 2018, OROSZORSZÁG

NYOLCADDÖNTŐ

KOLUMBIA–ANGLIA 11 (0–0, 1–1, 1–1) – tizenegyesekkel 3–4

Moszkva, Szpartak Stadion, 44 190 néző. Vezette: Geiger (amerikai) 

KOLUMBIA: Ospina – Arias (C. Zapata, 116.), Mina, D. Sánchez, Mojica – Barrios, C. Sánchez (Uribe, 79.), Lerma (Bacca, 61.) – Cuadrado, Quintero (Muriel, 88.) – Falcao.Szövetségi kapitány: José Pékerman 
ANGLIAPickford – Walker (Rashford, 113.), Stones, Maguire – Trippier, Alli (Dier, 81.), Henderson, Lingard, A. Young (Rose, 102.) – Sterling (Vardy, 88.), Kane. Szövetségi kapitány: Gareth Southgate

Gólszerző: Mina (90+3.), ill. Kane (57. – 11-esből)

Sárga lap: Barrios (41.), Arias (52.), C. Sánchez (54.), Falcao (63.), Bacca (64.), Mina (90+3.), ill. Henderson (56.), Lingard (69.)

Anglia 1-1-es rendes játékidőt és hosszabbítást követően tizenegyesekkel múlta felül Kolumbiát, így negyeddöntőbe jutott az oroszországi világbajnokságon. 

A moszkvai Szpartak Stadionban lejátszott nyolcaddöntős összecsapás első negyedórájában az angolok nagy tempót diktáltak, de nem játszottak kapura veszélyesen, azután pedig visszaesett a tempó, a kolumbiaiak időnként kijöttek a kapujuk előteréből, helyzet azonban továbbra sem alakult ki.

A második félidőben sok volt a szabálytalanság, a reklamálás, különösen azután, hogy Harry Kane az 57. percben értékesítette az angoloknak megítélt büntetőt. A folytatásban a dél-amerikaiak aktívabbá váltak, igyekeztek támadásokat vezetni, és a 93. percben Yerri Mina fejesével egyenlítettek.
 
A hosszabbításban nem esett gól, a tizenegyespárbajban pedig a kolumbiaiak kétszer, az angolok egyszer hibáztak - noha előbbiek lépéselőnyben is voltak. Utóbbiak ellenfele a szombati, szamarai negyeddöntőben Svédország válogatottja lesz.
 
 

England vs Colombia Full Penalty Shootout 03-07-2018 by footbie.com

Videók