Ronaldo csapattársa kicseszett vele, hogy elfoglalja helyét a kezdőcsapatban

Nagy kópé volt Romário.


Hogyan kerülj be a kezdőcsapatba, amikor a világ legjobb formájában lévő csatár ott van veled a keretben? Ronaldo elmondása szerint az egyik csapattársa hajnal 5-ig kilógott vele az edzőtáborból, hogy bekerüljön a helyére a csapatba.

Ronaldót minden idők egyik legnagyobb csatárának tartják, és a brazil még jobb is lehetett volna, ha nem hátráltatják a sérülések. Ronaldo két világbajnoki címet nyert, 1994-ben egy percet sem játszott, míg 2002-ben Németország ellen kulcsszereplő volt. A Real Madrid korábbi támadója elárulta, hogy a keretben sokat segítettek neki a bálványai, Romário és Bebeto.

„Sokat tanultam Romariotól és Bebetótól. Motiváltak engem, még akkor is, ha Romário sokszor szívatott minket. A fiatal játékosokat arra kényszerítette, hogy tisztítsák meg a cipőjét vagy hozzanak neki kávét.”

Azonban nem ez volt az egyetlen nehezítő körülmény, amit Romario kitalált.

„Néhány évvel később, 1997-ben már ismert játékos voltam. Megnyertem az Aranylabdát, és a Copa Americára készültünk, amikor az edzésen Romario hirtelen azt mondta nekem: Készülj fel, ma este kiruccanunk, ne aggódj.” Előkészített egy létrát, hogy átmásszon a szálloda falán, ahol egy taxi várt ránk. Hajnali 5-kor értünk vissza, és másnap nagyon kimerült voltam az edzésen. Később megértettem, hogy Romário ezt direkt csinálta, kifárasztott, hogy elfoglalja a helyem a kezdőben.”

Forrás: sportbible.com
Borítókép és fotók: sportbible.com

Videók