Revansot vett Messi: Na, most táncolj - videó

így állt ki barátja mellett az argentin. - TOP5: Ezt is sokan olvasták a Sport365-ön.


Lionel Messinek lehetősége nyílik arra, hogy szombat este végre megnyerjen egy jelentős nemzetközi tornát Argentínával, miután segített nemzeti csapatának bejutni kedd este a Copa America döntőjébe.

A 34 éves játékos negyedik Copa America döntőjében vesz részt, miután újabb kiváló egyéni teljesítményt nyújtott Kolumbia ellen. Messi gólpasszt adott Lautaro Martineznek, és közel jártak ahhoz, hogy már a rendes játékidőben eldöntsék a találkozót. Luis Díaz egyenlítése után, végül büntetőkkel dőlt el a továbbjutás sorsa. Messi és Juan Cuadrado is magabiztosan értékesítették az első büntetőt. Az argentinok kapusa, Emiliano Martinez lett a meccs hőse, aki három tizenegyest is kivédett: Davinson Sanchez, Yerry Mina és Edwin Cardona voltak az áldozatok. Argentína tehát Brazíliával fog megmérkőzni a döntőben.

Bár a meccs hőse a három büntetőt is megfogó anrgentin hálóőr lettt, nemcsak ő került reflektorfénybe, hanem Lionel Messi is.

Az előzmény
Yerri gúnyos gesztusa és tánca


Kolumbia a Copa America korábbi szakaszában Uruguay ellen tizenegyespárbajban jutott tovább. Azon a találkozón Yerry Mina betalált a kapuba, gólja után pedig hatalmas ünneplést rendezett. Táncolt, ujját a szájába véve mutogatott. Mina csapata ezzel a Luis Suárezzel felálló Uruguayt búcsúztatta. Suárez Lionel Messi egyik legjobb barátja így az argentinnak különösen rosszul esett a kolumbiai túlzó reakciója. 


Fotó: givemesport.com

A reakció
Messi frappánsan visszavágva védte meg barátját


A kocka azonban rövidesen fordult. Kolumbia - és Yerri - Argentínával találta magát szembe. Ezúttal Kolumbia búcsúzott a tornától szintén egy büntetőpárbajt követően. A kolumbiaik közül 3 játékos lába is megremegett, köztük Mináé is. Ekkor jött el az ideje, hogy Messi revánsot vegyen barátjáért.

Mit mondott Lionel Messi Yerry Minának?

Miután Mina kihagyta a büntetőt, Leo ezt kiabálta: Most táncolj! Táncoljál!” - rámutatva ezzel, hogy a siker múlandó, ezért nem érdemes túlzott ünnepléssel reagálni, pláne nem úgy, hogy esetleg ezzel mást is megbánt az ember.

 

 

 

Borítókép: givemesport.com
Borítókép: givemesport.com

Videók