Rekord dőlt a brazil válogatott meccsén

Könnyedén vették az akadályt.


A brazil válogatott Cristiane mesterhármasával magabiztosan nyert Jamaica csapata ellen a franciaországi női labdarúgó-világbajnokságon.

 
A grenoble-i mérkőzésen a braziloknál kezdőként lépett pályára Miraildes Maciel Mota - ismertebb nevén Formiga -, így 41 évesen és 98 naposan korrekordot döntött. Egyben ő az első - nőket és férfiakat is beleértve - aki hét világbajnokságon szerepelt. A mostani vb-mezőny játékosai közül 150-en még meg sem születtek, amikor Formiga már világbajnokságon játszott. A PSG légiósa 2015 júniusa óta a női vb-k történetének legidősebb gólszerzője.
 
A vasárnapi első mérkőzésen, Valenciennes-ben az olaszok - akik húsz év szünet után jutottak ki ismét vb-re - Barbara Bonansea két góljával meglepetésre legyőzték az ausztrálokat.
 
A játéknap záró találkozóján a legutóbb bronzérmes angolok 2-1-re múlták felül a történetük első vb-meccsét játszó skótokat Nizzában. 
 
A június 20-án záruló csoportkörből a hat kvartett első két-két helyezettje, valamint a négy legjobb csoportharmadik jut majd a 16 közé. A döntőt július 7-én rendezik Lyonban.
 
A vb-ről a három legjobb európai együttes indulási jogot szerez a jövő évi, tokiói olimpiára.
 
Eredmények, 1. forduló:
C csoport: 
Olaszország-Ausztrália 2-1 (0-1)
Brazília-Jamaica 3-0 (1-0)
D csoport, 1. forduló:
Anglia-Skócia 2-1 (2-0)
 
Fotó forrása: Elsa/Getty Images

Videók