Pepe futásától leesett a szurkolók álla

Nem győzik dicsérni a 39 éves portugált.


A portugál védő, Pepe elképesztő futásával bebizonyította, hogy még mindig ő az egyik legőrültebb ember a futballban.

Fernando Santos csapata csütörtök este Lisszabonban fogadta Csehországot a Nemzetek Ligája B-divíziójának mérkőzésén. Joao Cancelo és Goncalo Guedes gólt szerzett az első félidőben, így Portugália győzelmet aratott, de a fő beszédtémát mégsem ez, hanem Pepe őrült teljesítménye szolgáltatta.

Csehországnak egy akciót követően lehetősége nyílt kontrázni, mivel Raphael Guerreiro elvesztette a labdát. A Porto játékosa, Pepe feljött a támadásra, de hamar konstatálta, hogy vissza kell térnie a pozíciójába. A 39 éves játékos ekkor faképnél hafyta a nála 11 évvel fiatalabb Guerreirót és a 9 évvel fiatalabb William Carvalhót, és mindössze 10 másodperc alatt átszáguldott a pályán. Az elképesztő sebességet diktáló veteránról a meccs után egy rövid klip gyorsan terjedni kezdett a közösségi médiában, a rajongók pedig nem győzték dicsérni a negyvenhez közelítő játékos teljesítményét.


"Szinte az összes csapattársát felülmúlja... Ez rendkívüli!" – írta egyikük.

"Ez az, ami sok játékosból hiányzik, tudja, hogyan kell hátrafelé futni” – tette hozzá egy másik felhasználó.

" Pepe még mindig a világ egyik legjobb középső védője” – jegyezte meg egy rajongó, míg egy másik kiemelte, hogy Pepe mindezt 39 évesen csinálja, ami egészen elképesztő.

Pepe a Realnál tette le nevét, és három spanyol bajnoki címet és három Bajnokok Ligáját nyert egy évtized alatt a Santiago Bernabeuban. Az agresszív, de gyors védő, jól kiegészítette Sergio Ramost, és a duó Európa egyik legjobbjává vált. A portugál aztán 2017-ben a török Besiktáshoz költözött és sokan úgy vélték, ez karrierje végét jelenti, ám 2019-ben 12 év után újra csatlakozott a Portóhoz, ahol újabb fénykorát éli.

Pepe rendületlenül tagja a portugál válogatottnak, melynek színeiben 125-ször léphetett pályára. Ennél többször csak Cristiano Ronaldo, Joao Moutinho és Luis Figo képviselte a portugál színeket. Pepe abban reménykedik, hogy kijut a téli katari világbajnokságra, és segíthet csapatának megnyerni egy újabb trófeát.

 

Borítókép: Valter Gouveia/NurPhoto a Getty Images

Videók