Ő a futball legszerencsétlenebb játékosa

Marco Reus újabb nagy tornáról marad le.


Marco Reus kihagyja az idei téli, katari világbajnokságot sérülés miatt, ami egy újabb csapás számára. Hihetetlenül balszerencsés a nemzetközi karrierjében.

A 33 éves játékos, aki 2011 óta mindössze 48 alkalommal lépett pályára a nemzeti csapat színeiben, szeptember 17-én, a Borussia Dortmund Schalke elleni bajnoki mérkőzésén szenvedett bokasérülést. Aztán sokak meglepetésére Reus egy hónappal később visszatért a pályára, de úgy tűnt, hogy a Dortmund Union Berlin elleni 2-0-s vereség alkalmával súlyosbodott a sérülése.

Ennek következtében kihagyja a világbajnokságot, amely potenciálisan az utolsó lehetett volna számára. Reusnak eddig sem volt szerencséje, ha sérülésekről volt szó a nagy tornákon.

Még 2014-ben az Örményország elleni 6-1-es győzelem során elszenvedett bokasérülés miatt hagyta ki a világbajnokságot - amelyet Németország megnyert. Két évvel később Reus, aki abban a szezonban 20 gólt szerzett, amikor a Dortmund második lett a Bundesligában, Joachim Low vezetőedző sérülés miatt kihagyta a 2016-os Európa-bajnokság keretéből. Végül 2018 nyarán játszhatott volna egy világbajnokságon, de a Dél-Korea elleni sokkoló vereség azt jelentette, hogy Löw csapata már a csoportkörben kiesett.

Reus kihagyja tehát a téli, katari tornát, pedig Hansi Flick menedzser remélte, hogy időben felépül a bokasérüléséből. Hogy tovább fájdítsuk sokak szívét, úgy vélik, a tapasztalt csatár fontos szerepet játszott volna Flick világbajnoki terveiben.

Borítókép: Maja Hitij/Getty Images

Videók