Neymar Pelé nyomdokaiban

A világbajnokságon össze is jöhet a rekorddöntés.


Neymar egy lépéssel közelebb került ahhoz, hogy minden idők legjobb brazil góllövője legyen, mivel dacolva egy lézerrel, gólt szerzett kedden Tunézia ellen. A dél-amerikaiak elsöprő, 5-1-es győzelmet arattak a téli világbajnokság előtti utolsó mérkőzésükön, és a Paris Saint-Germain szupersztárja feliratkozott a góllövőlistára.

A brazil sztárnak nem volt idegen a környezet, hiszen a mérkőzést hazai pályán, a Parc des Princes-ben játszották. Neymar pedig nem hibázott, és higgadtan az alsó sarokba lőtte a labdát, annak ellenére, hogy a stadionban lévő szurkolók lézerrel a szemébe célozva próbálták megzavarni. A mérkőzést Brazília 5-1-re nyerte Tunézia ellen.

Neymar büntetője a 75. gólja volt 121 mérkőzésen a hazája színeiben, így már csak három gól hiányzik ahhoz, hogy megelőzze a rekordtartó Pelé 77 gólját.

„Remélem, hogy megelőzöm Pelét. Beszélni fogok erről a csapattársaimmal, és megmondom nekik, hogy segítsenek gólt szerezni, hogy végre elérjem” – mondta Neymar z összecsapás előtt a Telefootnak.

A következő esélye arra, hogy megelőzze a brazil ikon rekordját, a novemberben kezdődő katari világbajnokságon lesz, az első lehetősége pedig a Szerbia elleni csoportmérkőzésen kezdődik meg.

Borítókép és fotók: Tnani Badreddine/DeFodi Images a Getty Images

Videók