Nagelsmann esélyt sem ad Ter Stegennek az eb-n

Hiába sérült le Neuer, a Barcelona kapusának nincs miért reménykednie...


 Julian Nagelsmann szövetségi kapitány szerint a jelenleg sérült Manuel Neuer lesz a magyarokkal azonos csoportban szereplő németek első számú kapusa nyáron a hazai rendezésű Európa-bajnokságon.

A 37 éves világbajnok combjában kisebb izomszakadás keletkezett, ezért szerdán elhagyta a csapat edzőtáborát, és nem játszhat a franciák elleni szombati, lyoni, valamint három nappal később, a hollandok elleni frankfurti barátságos mérkőzésén. Az első diagnózis szerint várhatóan két hétig lesz harcképtelen a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében is érdekelt Bayern München alapembere.

Neuer kiválása miatt Marc-Andre ter Stegen véd a két felkészülési találkozón, de Nagelsmann közölte, hogy a Barcelona kapusa csak átmeneti megoldás lesz.

"Manuel csak kisebb sérülést szenvedett, nem nyolc hónapra dőlt ki. Szerencsére két világklasszis kapusunk van, és most Marc jut lehetőséghez" - jelentette ki a szakvezető.

A németországi Eb-n a magyarok és a németek június 19-én találkoznak Stuttgartban. A csoportban érdekelt még a skót és a svájci együttes is.

Fotó: Getty Images

Videók