Messi zöld utat kapott

Az argentin sztár mégis játszhat a nyitányon.


Az Argentin Labdarúgó Szövetség (AFA) szerint Lionel Messi eltiltása elévült, így a Barcelona sztárja pályára léphet a válogatott első világbajnoki selejtezőmérkőzésén, október 8-án, Ecuador ellen.

A 33 éves támadót a tavalyi Copa America bronzmeccsén kiállították, ráadásul korrupcióval vádolta meg a dél-amerikai futballvezetőket, ezért egymeccses eltiltást kapott. Eredetileg az Ecuador elleni, Buenos Aires-i találkozón töltötte volna le a büntetését, de az AFA - a kontinentális szövetségtől (CONBEBOL) kapott információra hivatkozva - mégis nevezni fogja a mérkőzésre.

null

El Presidente de la @afa, Claudio Tapia, elevó una consulta a @CONMEBOL sobre la sanción que debía cumplir el capitán de @Argentina Lionel Messi ante Ecuador y tras haberse cumplido un año, @agdws le confirmó que la misma ha prescrito y se encuentra disponible para la doble fecha pic.twitter.com/rWcvaMI0fo

Claudio Tapia, az AFA elnöke azt mondta: Alejandro Dominguez, a CONBEBOL vezetője kijelentette: "a büntetés elévült, így Messi játszhat".

Kép: Koji Watanabe/Getty Images

Videók