Labdarúgás: a magyaroknak velük kell felvenniük a versenyt

Csapatrészenként is elemeztük a leendő ellenfelünket.


Európa legjobb válogatottja jelenleg Portugália, tavaly a mi csoportunkból továbbjutva eléggé kalandos módon megnyerte a 2016-os Európa-bajnokságot. 2016. 06. 22. az a dátum, amit minden magyar megjegyzett akkor, amikor a két csapat egymás ellen játszott egy emlékezetes, 3-3-as döntetlennel végződő mérkőzést. Röpke 276 nappal később pedig ismét találkoznak, azonban a helyszín most nem Lyon, hanem a portugál főváros Lisszabon.

 
A 2018-as oroszországi vb-selejtezők során ismét összecsapunk az EB győztesekkel, aminek nagy tétje lehet a későbbi továbbjutó(k) szempontjából. A hazaiak nem indították annyira jól a selejtezőket, hiszen a nagy rivális Svájctól szenvedtek 2-0-s vereséget. Ezután Andorrát fogadták, akiket egy sima 6-0-s végeredménnyel küldtek haza, majd Feröer-szigetek ellen is ilyen eredményt tudtak elérni idegenben. A legutolsó mérkőzésen Lettországot sikerült legyőzniük 4-1-re, így 9 ponttal a pótselejtezős helyen várhatják mieinket.

Labdarúgás: a portugálok nem becsülik le a magyarokat " MAGYAR FOCI › Magyar válogatott

Fernando Santos szerint a mieink elsősorban kontrázni fognak.

 
Az utóbbi három sima győzelem alatt leginkább Cristiano Ronaldo és Adrien Silva húzta a csapatot, akik ketten együtt 11 találatot vállaltak a 16-ból. Ha a kapott gólok számát nézzük nem nagyon lehetünk bizakodóak, hiszen a 4 meccsen csak 3 gólt kaptak.
 
A kapuból kirobbanthatatlan Rui Patricio, eddig 30 meccsen kapott szerepet, 11-en nem kapott gólt, ennek ellenére 33-szor bevették a kapuját. Ezek a statisztikák kecsegtetőek lehetnek a másik kapus, Anthony Lopes számára, aki hiába kapott 39 meccsen 43 gólt, maradandót tud alkotni Lyonban, ebben a szezonban.
 
A védelemben sincs ok a félelemre a nyugatiaknak, hiszen Raphael Gueerreiro és Joao Cancelo is jól teljesít az utóbbi időkben.
 
A középpályán a legtöbbet talán az Inter sztárjától Joao Máriótól várhatjuk, aki eddig nem nagyon tudta bizonyítani, hogy az olaszoknak megérte leigazolni őt. Mellette a fiatal Renato Sanches és André Gomes játékára is oda kell figyelnünk, hiszen mindketten nagyon ügyesek.
 
A csatársorban a nyári meccsen is gólt szerző Cristiano Ronaldo talán az, aki a legtöbb veszélyt jelenthet ránk. Persze Adrien Silvától is félnünk kell, főleg az eddig szerzett 4 gólja miatt.
 

A két csapat 11 meccset játszott egymás ellen, amelyből 7-szer a portugál győzelemmel, 4-szer pedig döntetlennel végződött a találkozó. Portugália 26 gólt szerzett, míg mi 10-szer találtunk a hálójukba. A két gárda első egymás elleni meccse pontosan 3-3-ra végződött ugyanúgy, mint a nyári Eb-találkozó. Érdekesség, hogy az első összecsapás 90 évvel a nyári előtt volt, 1926-ban.
 
Ha közhellyel kéne élnem, akkor a labda gömbölyű és 90 percig tart egy mérkőzés, így bármi megeshet. Az esélyünk meg van, élni kell vele, hiszen ha nem sikerül pontot rabolnunk könnyen lehet, hogy elúszik a 2018-as oroszországi világbajnokságra való kijutás esélye.
 
Mindenesetre Hajrá Fiúk, Hajrá Magyarok!
 
Szabó Róbert

Így kezdhet a válogatottunk Portugáliában a foci portál szerint " MAGYAR FOCI › Magyar válogatott

Eldőlt, felforgatott védelemmel játszunk Lisszabonban.

Videók