Kilenc hónap után újra Messivel kezdődik

A kapitány megerősítette.


Az argentin szövetségi kapitány, Lionel Scaloni megerősítette, hogy Lionel Messi kezdő lesz a Venezuela elleni pénteki találkozójukon, ezzel lezárva kilenc hónapos távollétét a válogatottól. Messi azóta nem képviselte hazáját, hogy búcsúzni kényszerültek a később diadalmaskodó francia válogatott ellen a vb-ről. Azt a 4-3 vereséget követően, Messi maga jelezte, hogy szünetre van szüksége, hat meccset hagyott ki Scaloni alapozásából. De most pénteken már játszani fog a Madridban megrendezendő mérkőzésen, mellyel a Copa Américára készülnek, ami kevesebb, mint három hónap múlva kezdődik.
 
– Öröm, hogy Messi visszatért, – mondta Scaloni a sajtótájékoztatón. – Fiatal korom ellenére, esélyt kaptam, hogy edzhessem. Meg kell próbálnom elérni, hogy a csapattal a legjobbat hozzák ki egymásból. Reméljük, hogy Messi visszatérése felpörgeti a csapatot.
 
A kezdőcsapatban a következő játékosok kapnak szerepet: Armani, Tagliafico, L. Martínez, Foyth, Mercado, Montiel, Lo Celso, Paredes, G. Martínez, Messi, L. Martínez.
 
Messi visszatérése ellenére Scaloninak komoly fejfájással is meg kell küzdenie, Di Maria izomsérülés miatt kiesett. 
 
– Amikor egy játékos megsérül, az sosem jó, sem az edzőnek, sem a társaságnak, – tette hozzá. – Szerettem volna látni Ángelt. Remélhetőleg, amikor majd a Copa Américára kell leadni a névsort, mindenki bevethető lesz.
 
Fotó forrása: TF-Images/Getty Images

Videók