Hummels újra a német válogatottban?

Oliver Bierhoff szerint a labdarúgásban soha nem zárható ki semmi.


Oliver Bierhoff menedzser nem zárta ki Mats Hummels visszatérését a német labdarúgó-válogatottba.

Joachim Löw szövetségi kapitány közvetlen munkatársa a németországi Sky csatornán azt mondta: a témában lezajlott kommunikáció alapján "az a benyomás keletkezhetett, hogy végleges kizárásról van szó", de "én mindig is mondtam, hogy senkit nem küldtünk nyugdíjba".

Löw lépése élénk reakciókat váltott ki márciusban, amikor személyesen ment el Münchenbe, hogy bejelentse, három tapasztalt világbajnokára, Mats Hummelsre, Jérome Boatengre és Thomas Müllerre nem számít az Európa-bajnoki selejtezősorozatban.

A harmincéves, 70-szeres válogatott Hummels pár héttel később úgy nyilatkozott, hogy az ő értelmezése szerint van még számára visszaút a válogatottba. Azóta klubot váltott, Münchenből visszatért Dortmundba, ahol hétről hétre jó teljesítményt nyújt, ennek nyomán pedig felerősödtek azok a hangok, amelyek visszakövetelnék a nemzeti csapatba. Különösen azután, hogy Niklas Süle másfél hete térdszalag-szakadást szenvedett.

Bierhoff most úgy pontosította Löw korábbi megnyilatkozását, hogy azzal csak egyértelműsítette: egyelőre nem számít korábbi három alapjátékosára, más tervei vannak és erről hónapokig nem kíván vitatkozni.

"De a labdarúgásban soha nem zárunk ki semmit" - tette hozzá a menedzser.

Borítókép: TF-Images/Getty Images

Videók