Hoppá! A svéd kapitány Milánóba utazott, hogy Ibrahimoviccsal találkozzon

Egyre valószínűbb a remek formában lévő 39 éves támadó visszatérése.


Milánóban találkozott Zlatan Ibrahimoviccsal a svéd labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Janne Andersson.

Az AC Milan remek formában lévő támadója, valamint az 58 éves szakember azt követően egyeztetett egymással személyesen, hogy Ibrahimovic a közelmúltban úgy nyilatkozott: hiányzik az életéből a válogatott, és nyitott a visszatérésre.

Andersson csütörtökön a svéd szövetség honlapján közölte: amikor "Ibra" nyitottnak mutatkozott a játékra a válogatottban, fontosnak érezte, hogy minél előbb személyesen egyeztessen vele erről a kérdésről.

"Nagyon örülök, hogy ilyen gyorsan sikerült összehoznunk a találkozót, amely nagyon jó és kifizetődő volt, a végén pedig megállapodtunk abban, hogy folytatjuk a párbeszédet" - mondta a szakvezető.

A 39 éves futballista - akit immár 12. alkalommal választottak meg hazájában az év labdarúgójának - 2001 és 2016 között 116 alkalommal szerepelt a nemzeti együttesben, amelynek színeiben 62-szer volt eredményes. Legutóbb a négy évvel ezelőtti Európa-bajnokságon szerepelt, amelyen a svéd csapat a csoportjában egy pontot szerezve utolsóként végzett.

Miután a svédek 2017 őszén megszerezték a kvalifikációt az oroszországi világbajnokságra, a svéd média tett célzást Ibrahimovic reaktiválására. Az érintett nem is zárkózott el a lehetőségtől, 2018 tavaszán azonban Andersson kijelentette, hogy nem számol vele.

Kép: Marc Atkins/Offside/Getty Images

Sport365.hu - Ibra "keresztes hadjáratot" indított a FIFA ellen, az EA Sports most reagált

A FIFA-sorozatot gyártó EA Sports reagált az AC Milan támadójának, Zlatan Ibrahimovicnak az állítására, miszerint gyártó jogtalanul tette bele a játékba a svéd sztárt. Általában a labdarúgók a játékban kapott értékeik miatt szoktak panaszkodni a közösségi médiában, ezzel szemben Ibra azt kérdőjelezte meg, hogy egyáltalán miért szerepel a videojátékban.

Videók