Győztes mentalitást vár csapatától az új német futballkapitány

"A futballnemzetek, mint amilyen a német, a sikerhez vannak szokva."


Hansi Flick, a német labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya azt várja a játékosoktól, hogy "all in" mentalitással érkeznek majd meg a felkészülésre, azaz mindent feltesznek egy lapra a győzelem érdekében.

Az előző szezon végén a Bayern Münchent elhagyó szakember kedden tartotta első sajtótájékoztatóját kapitányként, melyen hangsúlyozta, német válogatottnak lenni azt jelenti, hogy "minden megteszel azért, hogy győztesen hagyd el a pályát". "Ezért fogunk küzdeni mindannyian" - közölte az 56 éves Flick, aki a müncheniekkel két bajnoki címet, illetve tavaly a Bajnokok Ligáját nyert.

A tréner számára nem ismeretlen a válogatott melletti munka, korábban évekig elődje, Joachim Löw segítője volt, többek között a 2014-es világbajnokság megnyerésekor is. Most nehéz helyzetben veszi át a csapat irányítását, mivel az utóbbi években kifejezetten gyengén szerepelt a gárda: a 2018-as vb-n a csoportból sem jutott tovább, az idei Európa-bajnokságon pedig csak nagy nehézségek árán lépett tovább kvartettjéből, a magyar csapat elleni zárókörben csak a hajrában tudott kiegyenlíteni, s ezzel kiejteni Marco Rossi csapatát. Ezt követően viszont gyorsan befejezte szereplését, miután alulmaradt az angolok elleni nyolcaddöntőben.

"A futballnemzetek, mint amilyen a német, a sikerhez vannak szokva" - mondta Flick, hozzátéve, tisztában van azzal, hogy az elvárások óriásiak vele szemben az utóbbi évek gyengélkedése miatt.

A német szövetségben a válogatott igazgatói feladatait ellátó Oliver Bierhoff a sajtóeseményen optimistán tekintett a közeljövőbe.

"Elragadtatással tölt el, hogy Hansit sikerült megnyernünk a kapitányi posztra, és biztos vagyok benne, hogy kiváló rajtot vesz majd vele a csapat szeptemberben" - vélekedett.

Flick a szeptemberi világbajnoki selejtezőmérkőzésekkel kezdi kapitányi munkáját: a német csapat Liechtenstein, Örményország és Izland ellen lép majd pályára. A kerethirdetés augusztus 26-án lesz.

Borítókép/Fotó: Bayern & Germany/Twitter

Videók