„Gerd Müller és én olyanok voltunk, mint két testvér"

Beckenbauer szinte testvérként tekintett Gerd Müllerre.


Franz Beckenbauer, aki a Bayern Münchenben és a német válogatottban is csapattársa volt a vasárnap elhunyt Gerd Müllernek, úgy fogalmazott: ők ketten olyanok voltak, mint két testvér.

A játékosként és szövetségi kapitányként is világbajnok Beckenbauert sokkolta egykori játékostársa halála.

"Nagyszerű srác volt és sokkal kedvesebb, mint azt sokan gondolnák. Gerd Müller és én olyanok voltunk, mint két testvér" - idézte őt a Bild című lap.

Müller a bajor klub színeiben 607 térmérkőzésen 566 gólt szerzett, a Bundesligában pedig 427 meccsen 365 gólig jutott, amivel toronymagasan a legeredményesebb. Az egy bajnoki idényen belül szerzett 40 gólos rekordját az elmúlt szezonban döntötte meg Robert Lewandowski 41-gyel. A német bajnokságban hétszer volt gólkirály. A válogatottban, mellyel 1972-ben Európa-, 1974-ben pedig világbajnok lett, 62 összecsapáson 68 találatot ért el.

A "nemzet bombázója" háromszor nyert Bajnokcsapatok Európa-kupáját (BEK) és egyszer Kupagyőztesek Európa-kupáját (KEK). Négyszeres német bajnok és négyszeres kupagyőztes, 1970-ben ő érdemelte ki az Aranylabdát. Visszavonulása után is a Bayern München kötelékében maradt, hosszú ideig az utánpótlással foglalkozott. Évek óta Alzheimer-kórral küzdött.

Borítókép: fcbayern.com

Videók