Foci-vb: bajban Portugália, nem játszhat a húzóember?

Nagy csapás érheti a legutóbbi Európa-bajnokság győztesét.


A mostani szezonban már nem futballozhat Renato Sanches, a Swansea City portugál labdarúgója, akit január óta sérülés hátráltat.
 
Carlos Carvalhal vezetőedző csütörtökön elmondta, fiatal honfitársa továbbra sem épült fel teljes mértékben a combsérüléséből. Hozzátette, jelenleg a fizioterapeuta irányításával edz, hogy visszanyerje korábbi erőállapotát. Jövő héttől ismét a csapattal gyakorolhat, de jelentős lemaradása miatt mérkőzéseken már nem szerepelhet a jelenlegi idényben.
 
Sanches kulcsszerepet játszott Portugália 2016-os Európa-bajnoki címében, ám Carvalhal közölte vele, felejtse el, hogy idén nyáron ott lehet az oroszországi világbajnokságon.
 
„Nem hiszem, hogy lesz esélye játszani a tornán. Beszéltem vele, mert látom, hogy nagy intenzitással edz, mivel úgy gondolja, szerepelhet a világbajnokságon, de nagy a veszélye, hogy ismét megsérül” – magyarázta az edző.
 
A Premier League-ben a kiesés ellen küzdő walesiek tavaly augusztus végén vették kölcsön a 20 éves középpályást a Bayern Münchentől. A német klub néhány héttel az Európa-bajnokságot megelőzően 35 millió eurót fizetett érte, azonban hiába választották meg a portugál sikerrel zárult franciaországi torna legjobb fiatal játékosának, Münchenben nem tudott állandó helyet kivívni magának a csapatban.
 
A Swansea City színeiben 15 tétmeccsen lépett pályára, gólt nem szerzett.
 

 

Videók