Egy kivétellel francia születésű játékosok az újonc Comore-szigetek csapatában

A korábbi kiscsapat a közelmúltban nagy fejlődést tanúsított, miután sikerült bevonniuk a válogatott életébe a dél-franciaországi emigráns közösség tagjait.


Abdallah Ali Mohamed személyében egyetlen olyan játékos szerepel a január 9-én kezdődő Afrikai Nemzetek Kupáján újonc Comore-szigetek 26 fős keretében, aki az országban született.

Ráadásul ő sem otthon játszik, hanem a svájci másodosztályban szereplő FC Stade Lausanne-Ouchy játékosa. Amir Abdou szövetségi kapitány 22 olyan futballistát válogatott be a keretébe, aki Franciaországban született, míg további hárman az Indiai-óceánban lévő és francia területnek számító szigeten, Mayotte-ban látták meg a napvilágot. A korábbi kiscsapat a közelmúltban nagy fejlődést tanúsított, miután sikerült bevonniuk a válogatott életébe a dél-franciaországi emigráns közösség tagjait.

Kép

A Kamerunban sorra kerülő, február 6-áig tartó viadal csoportkörében Gabonnal, Ghánával és Marokkóval mérkőznek meg. A tornára Szaúd-Arábiában készülnek fel, ahová szombaton utaznak el, Dzsiddában pedig Elefántcsontparttal és Malawival is felkészülési találkozót játszanak.

Borítókép és fotók: FFC/Twitter

Videók