Dobták Rooney-t az angolok, új kapitány lesz Szlovénia ellen

Gareth Southgate, az angol válogatott szövetségi kapitány megerősítette, Wayne Rooney csak a kispadon kezd majd a Szlovénia elleni világbajnoki selejtezőn.


 

 
 
Southgate elmondása alapján mindez a taktika része, nem pedig Rooney Málta elleni teljesítménye miatt történik. 
 
A csapatkapitányi karszalagot a Liverpool középpályása, Jordan Henderson viseli majd. 
 
Southgate elmondta, Rooney profihoz méltóan viselte döntését, és a későbbiekben továbbra is őt tekinti a csapat kapitányának.
 
„A helyzet nagyon egyszerű. A szlovénok taktikája alapján úgy döntöttünk, változtatunk a felálláson. Nem a Málta elleni teljesítménye alapján döntöttünk, azzal nagyon elégedett voltam. Ameddig én itt leszek, ő lesz a kapitány. Egyre biztosabb vagyok ebben, hiszen hihetetlen hatással van a csapatra. Amellett, hogy elfogadta a döntés, egyből jelezte, szeretne részt venni a sajtótájékoztatón. Már majdnem olyan, mintha az edzői stáb része lenne. Taktikailag döntöttünk így, ugyanakkor emberileg nem volt könnyű, még ha ennek most sokan örülnek is. Rooney helyén Eric Dier fog majd szerepelni” – mondta Southgate.
 
Rooney, az angolok örörkös válogatott gólkirály is elmondta véleményét.
 
„Természetesen mindenki játszani szeretne, de megértem és tiszteletben tartom a kapitány döntését. Támogatni fogom a többieket, ha szükség lesz rám, örömmel szállok be a padról, mindig büszkén képviselem a nemzeti csapatot. Tizenhárom éve vagyok válogatott, mindent megtettem a csapatárért, de eljön az idő, amikor nem velem fog kezdődni a névsor” – mondta Rooney. 
 

Videók