Dánia kijutott a világbajnokságra

Nyolc forduló után is százszázalékosok, 27-0 a gólkülönbséggel.


A dán labdarúgó-válogatott 1-0-ra legyőzte a vendég osztrák csapatot a világbajnoki selejtezősorozat keddi játéknapján, így nyolc forduló után is százszázalékos, egyúttal bebiztosította első helyét a csoportjában, azaz kijutott a katari vb-re.

A skandinávok nemcsak pontot nem veszítettek még, hanem gólt sem kaptak a vb-selejtezők során, jelenleg 27-0 a gólkülönbségük a hatosban. Az osztrákok veresége a magyar csapat számára azért rossz hír, mivel Ausztria már nem végezhet a második helyen az F csoportban, azaz Marco Rossi csapata nem juthat pótselejtezős helyhez a tavalyi Nemzetek Ligája alapján. A B csoportban a svéd csapat a második félidőben érvényesítette a papírformát a görögök ellen, így a sorozat novemberi zárása előtt megelőzte a spanyol együttest az élen.

Az A jelű ötösben Portugália Cristiano Ronaldo mesterhármasával 5-0-ra győzött Luxemburg ellen, ám így is maradt a második helyen az azeriek ellen nyertes Szerbia mögött. A két csapat között egyetlen pont a különbség, de a portugálok egy meccsel kevesebbet játszottak. A C csoportban Svájc litvániai sikerével pontszámban beérte az éllovas és Európa-bajnok olaszokat.

Európai vb-selejtezők, 8. játéknap:
A csoport:

Szerbia-Azerbajdzsán 3-1 (1-1)
Portugália-Luxemburg 5-0 (3-0)

B csoport:
Svédország-Görögország 2-0 (0-0)
Koszovó-Georgia 1-2 (1-1)

C csoport:
Bulgária - Észak-Írország 2-1 (0-1)
Litvánia-Svájc 0-4 (0-3)

D csoport:
Ukrajna - Bosznia-Hercegovina 1-1 (1-0)
Korábban:
Kazahsztán-Finnország 0-2 (0-1)

F csoport:
Feröer-szigetek - Skócia 0-1 (0-0)
Izrael-Moldova 2-1 (1-0)
Dánia-Ausztria 1-0 (0-0)

I csoport:
Anglia-MAGYARORSZÁG 1-1 (1-1)
San Marino-Andorra 0-3 (0-1)
Albánia-Lengyelország 0-1 (0-0)

Borítókép/Fotók: UEFA EURO 2024/Facebook

Videók