Benzema rasszizmussal vádolta meg Deschamps-ot!

A Real-sztár Karim Benzema szerint a francia szövetségi kapitány, Didier Deschamps faji előítéletei miatt hagyhatta ki őt az Eb-keretből.


A 28 éves sztárt hivatalosan amiatt hagyták ki, mert érintett abban a botrányban, amely azután robbant ki, hogy a szintén francia válogatott Mathieu Valbuenát megzsarolták egy szexuális tartalmú videó nyilvánosságra hozatalával.

Benzema a Marcának adott terjedelmes interjújában viszont arra utalt, elképzelhető, hogy partvonalon kívülre helyezésének valódi oka az, hogy algériai felmenőkkel rendelkezik.

„Deschamps is tisztában van vele, hogy a szélsőségesek előretörtek Franciaországban. Nem tudom, hogy valóban a szövetség elnöke döntött-e a kihagyásomról, vagy inkább Deschamps engedett annak annak a nyomásnak, amely rasszista körökből érkezik” – nyilatkozta Benzema.

A napokban a Manchester United egykori francia klasszisa, Éric Cantona is azt mondta a Guardiannek, Benzema és Ben Arfa mellőzése is nehezen magyarázható, és nem tud másra gondolni, minthogy azért maradtak ki, mert nem tősgyökeres franciák.

Benzema a Realban 28 gólt termelt a most lezárult szezonban, míg a francia válogatottban jelenleg a nyolcadik a góllövők örökranglistáján, s az Eb-n akár a top négybe is felkapaszkodhatott volna olyan neveket megelőzve, mint Djorkaeff, Papin, Fontaine és Zidane.

Videók