Benzema még reménykedhet, hogy ott lehet az Európa-bajnokságon

A Real Madrid francia válogatott csatára egy lépéssel közelebb került ahhoz, hogy részt vehessen a hazájában rendezendő Európa-bajnokságon, miután pénteken a szexvideós zsarolási ügyben feloldották az ellene korábban elrendelt bírósági felügyeletet.


  

A döntés egyben azt is jelenti, hogy a huszonnyolc éves játékos újra találkozhat és beszélhet az ügy sértettjével, válogatottbeli társával, az Olympique Lyonban játszó Mathieu Valbuenával - ezt eddig megtiltották neki. A futballista ügyvédjei ugyanakkor elmondták: védencük változatlanul vádlott maradt, de ők lázasan dolgoznak azon, hogy bizonyítsák ártatlanságát.

 

 

Benzema ellen november óta folyik eljárás, azzal vádolják, hogy bűntárs volt Valbuena zsarolásában, és közvetített a felek között. Utóbbi játékos már júniusban panaszt tett amiatt, hogy egy ismeretlen felhívta őt és tudatta vele, birtokában van egy kompromittáló szexvideó, s ha nem fizet százötvenezer eurót, nyilvánosságra hozza azt. Amennyiben a nyolcvanegyszeres válogatott, Bajnokok Ligája-győztes Benzemát bűnösnek találják és elítélik, öt év börtönbüntetést is kaphat.

 

A Francia Labdarúgó Szövetség elnöke decemberben bejelentette, hogy az ügy lezárásáig Benzema nem léphet pályára a válogatottban, amely idén nyáron házigazdaként szerepel az Eb-n.

Videók