Bejöttek a beadások - továbbjutott az USA

Két beadásból összejövő góllal jutott tovább a házigazda Amerikai Egyesült Államok válogatottja a Copa América első negyeddöntőjében. A jenkik a legjobbjukat, Antonio Valenciát elveszítő ecuadoriakon jutottak tovább.


 
A találkozó rendkívül mozgalmasan alakult; már a második percben veszélyeztetett a príma formában lévő Clint Dempsey (4 meccsen 3 gól, 3 assziszt) vezette házigazda. A több mint 47 ezer seattle-i néző támogatása kisvártatva meg is hozta az eredményét: a félidő felénél Dempseny indította a jobbösszekötő helyén Woodot, aki Jermaine Joneshoz tálalta vissza. Az egykori Schalke-játékos a tizenhatos sarkától tanári módon tette a labdát Dempsey fejére, aki az ötös vonaláról nem hibázott. 1-0!
 
 
A német exlégiós a második félidő elejn hasonlóan nagy szerepet játszott, igaz, akkor már korántsem ennyire pozitív szerepkörben. Az 51. percben Antonio Valenciát szerelték le a jobb oldali oldalvonalnál, amit a Manchester United-középpályás egy utánrúgással honorált. Jones erre könnyedén meglegyintette ellenfele arcát, amit a játékvezető mindkettejüknek egy-egy piros lappal jutalmazott.
 
A tíz-tíz emberes játékhoz az amerikaiak szoktak hozzá gyorsabban; egy bal oldali beadásból bő tíz perccel később megint Dempsey alkotott, és Zardesnek csak az üres kapuba kellett pofoznia csatártársa tálalását. Erre Ecuador már csak egy príma szabadrúgáskombinációval tudott válaszolni (Ayoví legurítását Arroyo varrta a jobb alsóba), egyenlíteni viszont már nem maradt erejük.
 
Az amerikaiak így bejutottak az elődöntőbe, ahol az Argentína-Venezuela derbi győztesével találkoznak.
 

COPA AMÉRICA, NEGYEDDÖNTŐ
Egyesült Államok–Ecuador 2–1
Gól: Dempsey 22., Zardes 65., ill. Arroyo 74.
Piros: J. Jones 52., ill. A. Valencia 52.
 
A NEGYEDDÖNTŐ TOVÁBBI PÁROSÍTÁSA
Argentína–Venezuela
Peru–Kolumbia
Mexikó–Chile   

Videók