Balhé Montenegróban, menesztették a szövetségi kapitányt

Aki történetesen szerb. Az ellenfél Koszovó volt, az ország, amelyet a szerbek nem hajlandóak elismerni.


Menesztették a montenegrói labdarúgó-válogatott szerb szövetségi kapitányát, mivel bojkottálta csapata pénteki Európa-bajnoki selejtezőjét Koszovó ellen.
 
Ljubisa Tumbakovic nem volt hajlandó leülni a kispadra a Koszovó elleni mérkőzésen. Másnap menesztették.
Fotó: Srdjan Stevanovic/Getty Images
 
A nemzeti együttest 2016-tól irányító Ljubisa Tumbakovic nem volt ott a kispadon az 1-1-es döntetlennel zárult podgoricai találkozón. A mérkőzést két Szerbiában született montenegrói futballista, a Crvena zvezdában játszó Filip Stojkovic és Mirko Ivanic is kihagyta.
A montenegrói szövetség vezetése egyhangúlag szavazta meg a 66 éves Tumbakovic menesztését "a kellemetlen meglepetés és a szerződésében foglalt szakmai kötelezettségek megszegése" miatt.
 
Filip Stojkovic (balra) és Mirko Ivanic (jobbra) is kihagyta a Koszovó elleni Eb-selejtezőt. Ők is kapnak büntetést?
Fotó: Michael Regan/Getty Images
 

Koszovó 2008-ban szakadt el Szerbiától, majd 2014-ben a nemzetközi szövetség (FIFA) engedélyezte, hogy Koszovó nemzetközi mérkőzéseket játsszon FIFA-tagországok csapataival, de az eredményeket hivatalosan nem ismerték el. 2016 májusában az európai szövetség (UEFA) és a FIFA is felvette tagjai közé Koszovót, amelyet Szerbia viszont nem ismer el önálló államként, és - sikertelenül - a nemzetközi Sportdöntőbíróságnál (CAS) meg is támadta Koszovó UEFA-tagságát. 

Videók