Az uruguayi kormány komoly pénzbüntetéssel sújtotta a labdarúgó-szövetséget

A büntetést a kötelező higiéniai előírások be nem tartása miatt szabták ki.


Az uruguayi kormány megbüntette az ország labdarúgó-szövetségét (AUF), mert a válogatott nem tartotta be a koronavírus-járvány miatti óvintézkedéseket.

Daniel Salinas egészségügyi miniszter bejelentette, hogy 12 600 eurónak (4,5 millió forint) megfelelő összegre bírságolták a labdarúgó-szövetséget a kötelező higiéniai előírások be nem tartása miatt.

A válogatott a múlt héten 3-0-ra győzött Kolumbiában, majd ezen a héten 2-0-ra kikapott Brazíliától a világbajnoki selejtezősorozatban. Ebben az időszakban összesen tíz uruguayi játékos, és hat stábtag fertőződött meg a koronavírussal, ráadásul a világhálóra felkerült egy fotó, amelyről kiderült, hogy a győztes meccs után barbecue-esten vettek részt a futballisták. Kilenc játékos állt és ült szorosan egymás mellett, közülük ötnek később pozitív lett a teszteredménye.

Salinas szerint az érintettek nem voltak eléggé óvatosak. Az egyik megfertőződött játékos, Diego Godín elismerte, gondatlanok voltak, de szerinte nem ez volt a fertőzés forrása, ezért igazságtalannak tartja a büntetést.

Kép: Matilde Campodonico - Pool/Getty Images

Videók