Az ötödik tizenegyesét már belőtte Portugália, így harmadik

A Real Madrid távozója a rendes játékidő utolsó percében mentette hosszabbításra a meccset, majd legyűrték Mexikót.


Hosszabbítás után 2-1-re nyert a Cristiano Ronaldo nélkül kiálló Portugália Mexikó ellen, így az európai válogatott szerezte meg a bronzérmet a Konföderációs Kupán.

 

Az elődöntőbeli átok azonban ezúttal is kisértette a luzitánokat, a 16. percben ugyanis büntetőhöz jutottak, a Milan új szerzeménye, André Silva azonban kihagyta azt, pontosabban mondva, Ochoa védte.

 

 

Ez aztán majdnem végzetesnek bizonyult, a mexikóiak ugyanis Neto 54. percbeli öngóljával vezetéshez jutottak, és egészen a 91. percig őrizték azt.

 

 

Ekkor azonban jött az előre húzódó Pepe, és amolyan Ibrahimovicsos mozdulattal egyenlített. A hosszabbításban aztán újabb büntetőt kaptak, és négy egymás utáni elrontott tízi után Adrien Silva kegyetlenül bevágta azt.

Ronaldinho és Rivaldo az év helyzetét hozták össze - videó! " NEMZETKÖZI FOCI › Futball hírek

A Barcelona és a Manchester United legendái csaptak össze a Nou Campban. A "Vörös Ördögök" 3-1-re nyertek, de mindenki a két brazilról beszél.

 

Ezt követően még mindkét oldalon volt egy-egy kiállítás, gól azonban nem esett, így Portugália lett a bronzérmes.

 

PORTUGÁLIAMEXIKÓ 2–1 (0–0, 1–1, 2–1) – h. u.

Moszkva, Szpartak Stadion, 42 659 néző. V: al-Mirdaszi (szaúdi)

Portugália: Rui Patrício – Nélson Semedo, Pepe, Luis Neto, Eliseu – Pizzi (William Carvalho, 91.), Moutinho (Adrien Silva, 82.), Danilo Pereira (A. Gomes, 82.), G. Martins – Nani (Quaresma, 70.), André Silva. Szövetségi kapitány: Fernando Santos 

Mexikó: Ochoa – Layún, Araujo, Moreno, L. Reyes – H. Herrera, Márquez (M. Fabián, 106.), Guardado (J. dos Santos, 80.) – Vela, J. Hernández (R. Jiménez, 85.), Peralta (Lozano, 61.). Szövetségi kapitány: Juan Carlos Osorio

 

Gólszerző: Pepe (90+1.), Adrien Silva (104. – 11-esből), ill. Luis Neto (54. – öngól)

Videók