Az egykori Chelsea játékos brazil helyett kínai válogatott lehet

Nem mindennapi húzás lenne.


A brazil középpályás, Oscar szívesen lecserélné Brazília nemzeti mezét a kínai válogatottéra.

Az egykori Chelsea játékos 2017 januárjában távozott a Stamford Bridge-ről, hogy csatlakozzon a Kínai Szuper Ligában szereplő, a Shanghai SIPG-hez. 60 millió fontot fizettek érte, ami az idő múlásával talán a nagy igazolások közül az egyik legjobbnak bizonyult.


Fotó: VCG/VCG via Getty Images

A 28 éves tehetség 79 mérkőzésen 24 gólt szerzett a klub számára, és az országban töltött három év után, Oscar már a nemzeti válogatottban is szívesen szerepelne Kínában. Magasztos ambíciói ellenére a probléma továbbra is fennáll, a FIFA törvényei nem engedik meg a játékosoknak, hogy váltsanak nemzeti együttest, ha már képviselték az országukat hivatalos mérkőzésen.

Oscar, aki 47 alkalommal húzhatta magára a brazil válogatott mezt 2011-es debütálása óta, most azt szeretné, ha megváltozna ez a szabály.

"Természetesen gondolkodok rajta, hiszen nagyon nehéz most bekerülni a brazil nemzeti csapatba, és mivel Kína szívesen látna engem, és én is jól érzem magam itt, tehát miért ne? A kínai nemzeti csapatnak szüksége van egy jó középpályásra, és én azt hiszem, hogy segíteni tudnék ebben. Szeretem Kínát, de azok a játékosok, akik most Kínába játszanak és szeretnék felvenni az állampolgárságot jobban teljesítenek."


Fotó: Francois Xavier Marit - Pool/Getty Images

Arról, hogy Oscar miért igazolt Kínába rengeeteg vita volt, most azonban csapattársa, Hulk tiszta vizet önt a pohárba és elárulta, hogy szerinte miatta döntött a váltás mellett.

"Beszéltem Oscarral a Shanghai SIPG-ről, mielőtt ide igazolt volna. Azt mondtam neki, hogy Shanghai gyönyörű város, a klub fantasztikus és még sokkal jobb lesz az elkövetkezendő években. Azt is mondtam neki, hogy a csapattársak rendkívül barátságosak és vendégszeretők, ami nagyon jól tud esni."


Fotó: Visual China Group via Getty Images/Visual China Group via Getty Images

Forrás: sportbible.com
Borítókép: sportbible.com

Videók