Argentína kikapott, Messi visszavonul!

Az argentin csapatnak továbbra sem megy, meglepetésre a címvédő chilei válogatott nyerte a Copa América döntőjét East Rutherfordban.


 
 
 
A mérkőzés rendes játékidejében az argentinok domináltak, kaput ugyanakkor ők sem találtak túl sokszor. A meccs legnagyobb helyzetét Gonzalo Híguain hagyta ki. 
 

 
Már az első félidőben megfogyatkozott mindkét csapat, előbb a 28. percben Marcelo Díaz kapta meg második sárgáját, majd Marcos Rojo kapott azonnal pirosat, amiért hátulról lerúgta Arturo Vidalt.
 
A hosszabbításban még Sergio Agüero fejesét szedte ki a léc alól Claudio Bravo, de gól nem született.
 
A büntetőpárbajban előbb Vidal lövését védte Sergio Romero, majd Lionel Messi kapu fölé lőtt. A folytatásban hiába lőtte be Mascherano és Agüero is a tizenegysét, Lucas Biglia is rontott, míg a túloldalon már senki nem hibázott.
 
 
A BÜNTETŐPÁRBAJ: 

 
Chile–Argentína 0–0, tizenegyesekkel 4–2

 
 
Lionel Messi, az argentinok sztárja a labdarúgó Copa America elveszített döntője után bejelentette, hogy nem kíván többet a nemzeti együttesben pályára lépni.
 
Az FC Barcelona támadója az egyesült államokbeli East Rutherfordban rendezett finálét követően hozta meg döntését, mint mondta, úgy érzi, "nem neki való" a válogatott. „Számomra véget ért a válogatott. Minden tőlem telhetőt megtettem, fáj, hogy nem lehetek bajnok” – mondta Messi.
 
Messi 2005-ben, egy Magyarország elleni barátságos találkozón játszott először az argentin együttesben, azóta 113-szor lépett pályára a válogatottban, mellyel négy nagy tornán is döntőt játszott, nyernie azonban nem sikerült. Az aregntin válogatott legutóbb 23 éve tudott nagy trófeát  nyerni.
 
Az elveszített finálé után Sergio Agüero, Javier Mascherano és Gonzalo Higuain is arra utalt, hogy nem lép pályára többet a nemzeti csapatban.
 
 
 

Videók