Angliát, Németországot, és Olaszországot is gólokkal verték - videók

Spanyolország válogatottja sorozatban a hetedik meccsét nyerte, és már 625 perce nem kapott gólt, miután 2-0-ra legyőzte Angliát Alicantében. Szintén két világbajnok csapott össze a Stade de France-ban, ahol a címvédő németek húzták a rövidebbet. Az olaszok a gyors gól ellenére simán alulmaradtak Brüsszelben.


A spanyolok Mario káprázatos, fordulatból leadott félollós góljával kerültek előnybe a hajrá előtt, majd Nolito lekészítéséből Cazorla is beköszönt Anglia ellen.

A franciáknál Martial lövetett gólt Giroud-val, a vége felé pedig Gignac fejelt be egy Matuidi-beadást Neuer hálójába Párizsban. A stadionon kívül, annak közvetlen közelében robbantások történtek meccs közben, amelyek a több mint 150 halálos áldozatot követelő péntek esti párizsi terrortámadás-sorozattal hozhatóak összefüggésbe. Négyen meghaltak. Ezrek várakoztak a gyepen a lefújás után, sokan csak órákkal később jutottak ki a stadionból a biztonsági intézkedések miatt.

A belgák nem jöttek zavarba Candreva gyors góljától, De Bruyne gálázott, mesteri gól-gólpassz duplát könyvelhetett el. Szintén mesés volt Ferreira-Carrasco lekészítése a remek cserének bizonyuló Batshuayinak, aki beállította a 3-1-es végeredményt Brüsszelben.

Pénteki barátságos meccsek:
Spanyolország-Anglia 2-0 (Mario 72., Cazorla 84.)Franciaország-Németország 2-0 (Giroud 45+1., Gignac 86.)Belgium-Olaszország 3-1 (Vertonghen 12., De Bruyne 75., Batshuayi 82., ill. Candreva 3.)Wales-Hollandia 2-3 (Ledley 45., Huws 70., ill. Dost 32., Robben 54., 81.)További eredmények a játéknapról:
Katar-Törökország 1-2, Luxemburg-Görögország 1-0, Csehország-Szerbia 4-1, Észak-Írország-Lettország 1-0, Lengyelország-Izland 4-2, Szlovákia-Svájc 3-2.

Videók