Amikor Ronaldo Nazariót Ronaldinhóként ismerték az 1996-os olimpiai játékokon

Volt ilyen is.


Ronaldo Luis Nazario de Lima legismertebb nevén Ronaldo, de amikor nemzetközi karrierje elkezdődött, Ronaldinhónak hívták.

„R9”, ahogy manapság gyakran nevezik, hogy megkülönböztessék őt a Manchester United támadójától, Cristianótól, generációja legnagyobb csatára volt, és még jobb lett volna, ha nincsenek a súlyos sérülései. Amikor azonban először lépett pályára a hazája színeiben, a Ronaldo nevet még nem ismerhették meg a szurkolók, helyette a „Roanldinho” nevet viselte a meze hátulján.

Mindössze 17 évesen tagja volt az 1994-es egyesült államokbeli tornán a vb-győztes csapatnak. Nem játszott egy percet sem, de Ronaldo feliratú mezben játszott egy Ronaldo Rodrigues de Jesus. Két évvel később a tinédzser, mindössze néhány hónappal azután, hogy először választották meg a FIFA világ legjobb játékosának, szerves része volt az olimpiai brazil válogatottnak.

Nazario de Lima a 18-as mezt viselte, az akkori Middlesbrough támadója, Juninho Paulista pedig a kilencest, és Ronaldinhóval, vagyis a kis Ronaldóval a hátán játszott, mert a védő Ronaldo Guiaro viselte a Ronaldo nevet a meze hátulján. A tornán a Barcelona fiatal támadója ötször volt eredményes, és bronzérmet szerzett honfitársaival.

Ma már Ronaldo de Assis Moreirát ismerjük Ronaldinho néven, de ő is Ronaldinho Gaucho néven kezdte meg nemzetközi karrierjét 1999-ben.

90s Football в Twitter:

Forrás: sportbible.com
Borítókép/Fotók: sportbible.com

Videók