A portugálok klasszisa ezt várja a magyarok elleni meccsen

A luzitán gárda szövetségi kapitánya elmondta, nem altatja el őket a mieink Andorra elleni veresége.


Fernando Santos szövetségi kapitány szombati sajtótájékoztatóján kijelentette, csakis a három pont megszerzését tartja elfogadhatónak tanítványaitól. Elmondta, tisztában vannak azzal, hogy a magyaroknak ez az utolsó lehetőségük továbbjutási álmaik életben tartására, ezért biztos benne, riválisuk mindent megtesz majd a győzelemért. Hozzátette, éppen ezért nem lesz könnyű a vasárnapi találkozó.

    
Megjegyezte, semmiképpen sem szabad a magyarok andorrai vereségéből kiindulniuk, ott ugyanis kísérleti csapattal állt fel riválisuk. A szakember ugyanígy nem akart foglalkozni a két csapat márciusi, portugáliai összecsapásával, amelyen a magyarok - véleménye szerint - szokatlanul defenzív taktikával játszottak, de emlékeztetett rá, hogy amikor a mérkőzés "már veszni látszott" számukra, a 4-3-3-as felállásban veszélyesebbek voltak.
    
A szakember kiemelte, ahogy a legtöbb esetben, ezúttal is erősen szeretnének kezdeni, azonban a legfontosabb a győzelem, hogy több gólt lőjenek, mint az ellenfél.
    

Vb-selejtező: a spanyolok így ütötték ki az olaszokat - videó " NEMZETKÖZI FOCI › Futball hírek

gólszerző: Isco 14., 41., Álvaro Morata 77. A spanyol válogatott magabiztos győzelmet aratott Olaszország ellen a G-csoportban. A gólgyártást Isco kezdte meg a 14. percben, a Real Madrid klasszisa még a szünet előtt megduplázta a hispánok előnyét. A végeredményt Morata állította be, a Chelsea futballistája csereként kapott lehetőséget a bizonyításra.

Pepének, a védelem alapemberének kellemes emlékei lehetnek Budapestről, hiszen 2009-ben világbajnoki selejtezőn győztes gólt szerzett: "Természetesen örülnék neki, ha megismétlődne, de a szövetségi kapitány elsősorban azt várjam tőlem, hogy a kapunkat őrizzem. Persze, ha egy rögzített helyzetnél előre tudok menni fejelni, és esetleg gólt szerzek, akkor örülni fogok."
    
A korábbi Real Madrid-futballista megjegyezte, kész tervük van a győzelemre, aminek megvalósításához rendkívül agresszívan kell futballozniuk, mert jól felkészített csapat a magyar.
    
Nyolc fordulót követően a svájciak százszázalékos mérleggel (21 pont) vezetik a csoportot a portugálok (18) előtt, a harmadik helyen álló magyarok hátránya nyolc pont a kontinensbajnokkal szemben. Amennyiben Dzsudzsák Balázsék pontot veszítenek, biztossá válik, hogy lemaradnak a jövő évi oroszországi vb-ről.
    
A portugál válogatott várható kezdőcsapata:
Rui Patrício - Cédric Soares, Pepe, Bruno Alves, Fábio Coentrao - Gelson Martins, Joao Moutinho, Danilo, Bernardo Silva - André Silva, Cristiano Ronaldo

Videók