A FIFA vizsgálja az „undorító viselkedést”

Ennek még lesz folytatása.


A tegnap esti erőszakos fellépésre válaszul a FIFA szóvivője azt mondta:

„A FIFA jelenleg elemzi a tegnap esti labdarúgó -világbajnoki selejtező mérkőzésekről érkezett jelentéseket, hogy meghatározza a legmegfelelőbb intézkedést.

„A FIFA határozottan elítéli az Anglia kontra Magyarország és Albánia kontra Lengyelország ügyben történt eseményeket, és ki szeretné jelenteni, hogy továbbra is szilárd az álláspontja es határozottan elutasít minden erőszakos cselekedetet.

„A FIFA egyértelműen zéró toleranciát képvisel a labdarúgás ilyen undorító magatartásával szemben."

Sport365.hu - "Magyar szégyen" - Nemzetközi sajtóvisszhang

A magyar labdarúgó-válogatott 1-1-es döntetlent játszott kedden az Eb-ezüstérmes angol csapat vendégeként a világbajnoki selejtezősorozat nyolcadik fordulójában, de bravúrja ellenére negyedik maradt a csoportjában. A Wembley Stadionban rendezett mérkőzésen Marco Rossi szövetségi kapitány együttese Sallai Roland büntetőjével a 24. percben került előnybe, a házigazdák pedig a 37.

Sport365.hu - A magyar csapat a pályán, a szurkolók a lelátón harcoltak - Videó

Alig kezdődött el a mérkőzés, a magyar rajongókat máris rendőrök ellen láthatta mindenki harcolni. A rendőrség később azt mondta, hogy „kisebb rendellenesség" azután következett be, hogy a tisztek megkíséreltek letartóztatni egy nézőt faji bántalmazása miatt. „Röviddel a mérkőzés kezdete után a tisztek beléptek a lelátóra, hogy letartóztassanak egy nézőt egy faji súlyosbított közrendi szabálysértés miatt" - olvasható a Fővárosi Rendőrség közleményében.

Forrás: bbc.com
Borítókép: bbc.com

Videók