A Barca volt edzője lett a mexikói szövetségi kapitány

Hivatalos bejelentés.


A Mexikói Labdarúgó-szövetség röviddel ezelőtt sajtótájékoztatón jelentette be, hogy Gerardo Martinez lesz az El Tri új szövetségi kapitánya, akinek fő feladata az lesz, hogy kivezesse a nemzeti csapatot a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra, amelyet Katarban rendeznek.

 
A közép-amerikai ország szövetségének honlapja szerint a hétfőn kinevezett szakvezető szerződése a 2022-es katari világbajnokság végéig szól.
 
Az 56 éves Martino 1998-ban kezdte edzői pályafutását, amely során 2007 és 2011 között a paraguayi válogatottat, a 2013–14-es szezonban az FC Barcelonát, 2014-tól 2016-ig pedig hazája, Argentína nemzeti csapatát is irányította. A legutóbbi két idényben az Atlanta United vezetőedzője volt, amellyel tavaly megnyerte az észak-amerikai profiligát (MLS).
 
A mexikói válogatott szövetségi kapitánya 2015 óta a kolumbiai Juan Carlos Osorio volt, aki az oroszországi világbajnokságon a nyolcaddöntőig jutott a csapattal, majd július végén távozott. Azóta ideiglenesen Ricardo Ferretti irányította a válogatottat.
 
„Mexikó válogatottja az elmúlt húsz évben rengeteget fejlődött. A válogatottban remekül keverednek egymással a fiatalabb és idősebb játékosok, akik már nemcsak a hazai bajnokságban, dee Európa-szerte is rendszeresen szerepelnek az élbajnokságokban” – mondta székfoglalójában az új szövetségi kapitány.
 
Martinóval a kispadon a mexikói válogatott először március 21-én, Chile ellen lép pályára, s négy nap múlva következik Paraguay – mindkét mérkőzés felkészülési célokat szolgál majd.

Videók