Elképesztő körülményekről panaszkodott a chilei futballsztár

„Ez a válogatott vagy egy harmadik ligás csapat?”


Nincs könnyű helyzetben a chilei válogatott. Az együttes legutóbb gól nélküli döntetlent ért el Paraguay ellen, pedig egy teljes félidőn át emberelőnyben játszhattak.

A találkozót követően Eduardo Berizzo edző lemondott. Helyét ideiglenesen Nicolas Cordova vette át, aki a keddi, Ecuador elleni összecsapásra készíti fel a csapatot. És a szituáció nem egyszerű: Chile öt mérkőzésből csupán egyet nyert meg, ezzel a 8. helyen áll a selejtezőtáblázaton. Ha most véget érne a selejtező, akkor nem játszhatna a 2026-os világbajnokságon.

A gyenge eredmények mellett a válogatottat körülvevő körülményekkel is komoly problémák vannak. Alexis Sanchez, a csapat sztárja sem kertelt, amikor arról beszélt, milyen környezetben készülnek:

„Három zuhanyzó van az edzőközpontunkban, de egyik sem működik. Csak akkor tudsz fürdeni, amikor a csapattársad befejezi a mosakodást. A Colo Colo stadion öltözőjében ültem, nyújtottam, amikor hirtelen láttam, hogy ürülék jön ki a zuhanyzóból. Szóval fel kell tenned magadnak a kérdést: ez a válogatott vagy egy harmadik ligás klub?”

A 34 éves játékos nyár óta az Intert erősíti, eddig 9 találkozón kapott lehetőséget összesen, egy gól fűződik a nevéhez.

Borítókép: Marcelo Hernandez/Getty Images

Videók